Premierul Lituaniei, în campanie pentru alegerile prezidențiale, ar fi folosit sloganul lui Putin: ”Un președinte puternic, o țară puternică”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce a declarat premierul Lituaniei, Ingrida Šimonytė, cu privire la faptul că ar fi folosit un slogan utilizat de președintele rus Vladimir Putin.

Ingrida Šimonytė, prim-ministrul Lituaniei, nu are niciun motiv întemeiat să îl imite pe președintele rus Vladimir Putin, dar o alegere a sloganului de campanie pentru viitoarele alegeri prezidențiale a pus-o într-o poziție defavorabilă.

Mesajul liderului lituanian adresat alegătorilor - ”Un președinte puternic, o țară puternică” - oglindește lauda lui Putin, ”Un președinte puternic, o Rusie puternică”, din campania sa prezidențială din 2018, care a inclus un discurs în fața Parlamentului în care a redat un videoclip CGI (n.r. imagini generate pe calculator) care înfățișa arme rusești avansate bombardând Florida.

Premierul a respins acuzațiile

Šimonytė a negat că i-a furat sloganul lui Putin, susținând că ”reacționează foarte calm la aceste critici” și amintind reporterilor că ”nu sloganurile sunt cele care câștigă alegerile, ci candidații”.

Șeful ei de campanie, Mindaugas Lingė, a fost mai deschis, recunoscând că alegerea sloganului a fost ”imprudentă” și ”probabil nepotrivită”. El a promis că îl va schimba.

Alegerile prezidențiale din Lituania sunt pe 12 mai. Sondajele recente îl plasează pe actualul șef de stat, Gitanas Nausėda, în frunte, iar pe premierul Šimonytė pe locul al treilea, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel