Premierul Marcel Ciolacu face miercuri o vizită la Chişinău, unde va avea întâlniri cu Maia Sandu și cu alți oficiali (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu, alături de preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă fac miercuri o vizită de o zi la Chişinău, au transmis surse guvernamentale. 

Conform acestor surse guvernamentale, în cadrul vizitei, prim-ministrul urmează să aibă întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean şi cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu. 

Citește și - Partidul ȘOR a fost scos în afara legii. Update: Reacția Maiei Sandu

Citește și - Premierul Ciolacu îl refuză pe Mircea Abrudean la SGG. Totul din cauza unui aviz negativ de la serviciile de informaţii. Chirieac: Cred că e reală treaba. Mai ales că premierul s-a asigurat

Decizia lui Marcel Ciolacu de a nu îl numi pe Mircea Abrudean în funcția de Secretar General al Guvernului pare să creeze o tensiune în coaliție. Liberalii se opun renunțării la această nominalizare, chiar dacă motivul este avizul negativ al serviciilor de informații privind certificarea ORNIS a lui Mircea Abrudean.

Conform unor surse din PSD, Marcel Ciolacu l-ar fi informat încă de săptămâna trecută pe Nicolae Ciucă că îl va respinge pe Mircea Abrudean pentru funcţia de SGG, ca urmare a unor informaţii primite de la serviciile secrete. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect la Antena 3 CNN. 

Întrebat dacă miza este Agenţia pentru Monitorizarea şi Evaluarea Performanţelor Întreprinderilor Publice, care funcţionează în subordinea SGG şi care controlează instituţiile publice importante, şi dacă PNL şi PSD vor reuşi să menţină coaliţia în funcţiune, Bogdan Chirieac a spus că "eu cred că până la europarlamentare în 2024 vor ţine coaliţia. Deocamdată, ştiu că Marcel Ciolacu s-a asigurat vizavi de această agenţie, deoarece şi Cancelaria Prim-Ministrului şi SGG-ul sunt sub directa supraveghere a lui Marian Neacşu, numit vicepremier. Deci ei nu pot face nicio mişcare fără să ştie vicepremierul. Eu nu cred că pe Mircea Abrudean îl respinge Marcel Ciolacu, ci cred că e reală treaba cu avizul de la servicii". Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Ucraina sfidează comunitatea românească și tipărește manuale de limba și literatura „moldovenească”, în ciuda solicitărilor Bucureștiului și Chișinăului

Citește și - Marcel Ciolacu, la prezidențiale 2024. De ce ar putea fi șansa vieții lui / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel