Ciolacu: Fiecare gospodărie afectată de inundaţii va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate / video

Ciolacu Facebook
Ciolacu Facebook

Fiecare gospodărie afectată de inundaţii va primi 10.000 lei pentru a acoperi nevoile imediate.

Guvernul va aloca un ajutor de urgenţă de până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundaţii din judeţul Galaţi, a informat, luni, premierul Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei extraordinare a Executivului, convocată pentru a se lua măsuri de sprijin pentru persoanele sinistrate.

„Aşa cum le-am promis zilele trecute familiilor afectate de inundaţii din Galaţi, alocăm azi primele sume pentru a compensa o parte din pagubele suferite. Fiecare familie afectată va primi un ajutor de urgenţă din partea Guvernului de maxim 10.000 de lei. În cazul acelor familii care şi-au pierdut pe cineva drag, aprobăm un ajutor suplimentar de 10.000 de lei. Suma totală a acestui prim ajutor este de 100 de milioane de lei. Este un gest obligatoriu de solidaritate faţă de românii încercaţi greu de soartă”, a transmis prim-ministrul.

Starea de alertă va fi instituită în zonele afectate de inundaţii din judeţele Galaţi şi Vaslui pentru efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, atât la casele şi anexele distruse, cât şi la drumuri, poduri şi alte obiective de infrastructură locală, a declarat, luni, prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Evident, prioritatea o reprezintă efectuarea urgentă a lucrărilor de reparaţii, atât la casele şi anexele distruse, cât şi la drumuri, poduri şi alte obiective de infrastructură locală. De aceea, la propunerea prefecţilor de Galaţi şi Vaslui, sunt în curs procedurile obligatorii pentru ca Ministerul Afacerilor Interne să instituie starea de alertă la nivelul celor două judeţe. Astfel, autorităţile locale se pot mişca rapid pentru a contracta lucrări şi servicii în termen extrem de scurt”, a precizat Ciolacu în şedinţa extraordinară de guvern.

Ședința extraordinară a Executivului va avea loc astăzi, la ora 15.00, și va avea pe agendă măsuri de intervenție rapidă și ajutor pentru persoanele afectate de inundații.

Youtube video image

INFORMAŢIE DE PRESĂ privind proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 16 septembrie 2024


PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind acordarea unor ajutoare de urgență pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice deosebite produse în luna septembrie 2024, precum și pentru suplimentarea bugetului Ministerului Muncii și Solidarității Sociale din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului


PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind aprobarea acumulării unor stocuri de urgenţă în rezerva de stat pentru continuarea activităților școlare în localitățile afectate de fenomenele meteorologice extreme

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi intervin în mai multe zone din judeţ pentru a evacua apele acumulate în urma precipitaţiilor căzute în noaptea de duminică şi luni şi dimineţii de luni.

Potrivit unei informări ISU Iaşi, în zonele din judeţ în care au fost avertizări hidrologice cod roşu de inundaţii (Bazin hidrografic Bârlad) nu s-au înregistrat evenimente negative, la momentul actual precipitaţiile fiind oprite.

„În momentul actual sunt zece acţiuni, din care nouă intervenţii de evacuare a apei pe raza municipiului Iaşi din şase curţi, un subsol bloc, un pasaj şi o parcare. De asemenea, în oraşul Târgu Frumos este o intervenţie pentru scoaterea apei dintr-o curte. Totodată, serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă ale comunelor Ciurea şi Bârnova, au acţionat pentru scoaterea apei din două curţi. Nu sunt persoane surprinse de inundaţii", a informat ISU Iaşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel