Premierul Meloni, anunț privind Inteligența Artificială: Italia va înființa un fond de investiții de un miliard de euro

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Italia va înființa un fond de investiții de un miliard de euro pentru a promova proiecte de Inteligență Artificială.

Italia și-a anunțat intenția de a înființa un fond de investiții cu o dotare inițială de 1 miliard de euro pentru a promova proiecte de Inteligență Artificial, a declarat, marți, premierul Giorgia Meloni, relatează Reuters, scrie Agerpres.

De asemenea, un nou fond de investiții, susținut de CDP Venture Capital, o ramură a creditorului de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP), este pregătit să atragă încă 2 miliarde de euro din sectorul privat, a dezvăluit directorul general al companiei, Agostino Scornajenchi.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe despre inteligența artificială desfășurată la Roma, unde au luat cuvântul și liderii politici, printre care Giorgia Meloni.

Italia, care deține președinția Grupului celor șapte mari democrații în acest an, își propune să pună accentul pe impactul inteligenței artificiale asupra locurilor de muncă și a inegalităților sociale. În acest sens, se vor stabili garanții pentru dezvoltarea tehnologiei și pentru protejarea intereselor și drepturilor cetățenilor.

”Suntem convinși că poate și trebuie să existe o cale italiană pentru inteligența artificială”, a declarat Meloni într-un mesaj video, adăugând că guvernul lucrează la un proiect de lege pentru a reglementa sectorul în Italia.

Ca parte a legislației planificate, care va fi prezentată în următoarele săptămâni, subsecretarul de cabinet Alessio Butti a declarat că Roma va crea un organism cu rol de supraveghere și de sprijin în implementarea strategiei naționale privind inteligența artificială.

Citește și: Legea Inteligenței Artificiale, vot la Strasbourg. Trei amendamente dezvăluite de Marius Tudor, din PE: Identificare biometrică automată, cu sau fără consimțământ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel