Premierul Netanyahu anunță că Israelul continuă luptele în Gaza: Voința celor căzuți este misiunea noastră. Ne vom ține de ea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol ce declarații a făcut premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Israelul va continua să lupte în Gaza până când Hamas va fi eliminat și ”toate celelalte obiective ale războiului vor fi atinse”, a declarat duminică premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul unei reuniuni a Cabinetului, în timp ce perspectivele de a ajunge la un acord de pace slăbesc.

„Voința celor căzuți este misiunea noastră. Ne vom ține de ea”, a adăugat Netanyahu într-o postare pe social media, după reuniunea Cabinetului.

Prim-ministrul a declarat că obiectivele Guvernului includ eliberarea tuturor ostaticilor rămași în Fâșia Gaza și asigurarea că zona nu va mai constitui niciodată o amenințare pentru Israel.

„Pentru oricine se îndoiește de atingerea acestor obiective, reiterez: Nu există niciun substitut pentru victorie. Nu vom pune capăt războiului până când nu vom atinge toate aceste obiective”, a adăugat prim-ministrul, potrivit unui raport al Bloomberg, citat de POLITICO.

Acord tripartit de încetare a focului

SUA au făcut presiuni asupra Israelului pentru a accepta un acord tripartit de încetare a focului, susținut de mai multe țări, inclusiv Franța, Regatul Unit, Egipt, Qatar și Comisia Europeană.

Acordul include mai multe condiții, printre care retragerea trupelor israeliene din orașele din Fâșia Gaza, deblocarea ajutorului umanitar și eliberarea a sute de prizonieri palestinieni în schimbul returnării de către Hamas a unora dintre ostatici și a soldaților israelieni capturați.

Însă discuțiile diplomatice tensionate dintre cele două părți riscă să deraieze, deoarece atât Hamas, cât și Israelul refuză să convină asupra modului în care ar trebui să decurgă negocierile privind punerea în aplicare a încetării focului.

Hamas dorește ca discuțiile să se concentreze asupra schimbului de prizonieri, în timp ce Guvernul Israelului insistă ca negocierile să abordeze, de asemenea, demilitarizarea Fâșiei Gaza, potrivit rapoartelor mass-media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel