Premierul Netanyahu salută dorința Egiptului de a se ajunge la acordul privind eliberarea ostaticilor

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În ce condiții acceptă gruparea Hamas armistițiul cu Israel.

Citește și: Antonio Guterres (ONU) cere pace în Orientul Mijlociu și Ucraina. Solicitarea a fost făcută la Summitul BRICS

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a salutat joi dorința Egiptului de a se ajunge la un acord privind eliberarea ostaticilor deținuți în Fâșia Gaza, după discuțiile de la Cairo între oficiali egipteni și o delegație a mișcării islamiste palestiniene Hamas, relatează AFP.

Israelul îl va trimite la sfârșitul acestei săptămâni pe șeful Mossad, David Barnea, la Doha, în vederea reluării negocierilor pentru o încetare a focului în Fâșia Gaza și eliberarea ostaticilor, cu mediatori din SUA, Egipt și Qatar, a confirmat pentru EFE un purtător de cuvânt al cabinetului premierului Benjamin Netanyahu.

”Se preconizează că șeful Mossad să se deplaseze la Doha în acest weekend”, a indicat sursa israeliană cu privire la discuțiile care au fost suspendate timp de aproape trei luni, în contextul escaladării regionale care a extins războiul din Fâșia Gaza în Liban și al morții principalilor lideri ai Hamas, Ismail Haniyeh și Yahya Sinwar, ultimul săptămâna trecută în sudul Fâșiei Gaza.

Gruparea Hamas, pregătită pentru un armistițiu dacă Israelul se angajează pentru o încetare a focului

Mișcarea Hamas este pregătită pentru o încetare a ostilităților în Gaza dacă Israelul se angajează pentru o încetare a focului, a anunțat joi un lider al mișcării islamiste palestiniene aflate în război de peste un an cu armata israeliană, relatează AFP, scrie Agerpres.

Hamas ”s-a arătat pregătită pentru o încetare a ostilităților, dar Israelul trebuie să se angajeze pentru o încetare a focului și o retragere din Fâșia Gaza, (să permită) întoarcerea persoanelor strămutate, (să accepte) un acord serios pentru un schimb” de ostatici israelieni deținuți în Gaza cu deținuți palestinieni și ”să autorizeze intrarea ajutorului umanitar” în Gaza, a indicat oficialul citat.

O delegație Hamas a discutat la Cairo ”idei și propuneri” pentru reluarea negocierilor în vederea unei încetări a focului, a menționat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel