Premierul Netanyahu și-a întrerupt vizita din SUA. Motivul pentru care a revenit mai devreme în țară

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susținut un discurs în fața ONU.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, și-a întrerupt vizita în Statele Unite ale Americii, unde a ținut vineri un discurs la ONU, a anunțat biroul său la scurt timp după o nouă lovitură israeliană care a vizat mișcarea islamistă armată Hezbollah în suburbia de sud a Beirutului, relatează AFP.

”Prim-ministrul Netanyahu a decis să revină în Israel mai devreme decât era prevăzut și va părăsi Statele Unite în această seară”, vineri, a precizat biroul său într-un comunicat, adăugând că inițial premierul israelian urma să sosească în Israel duminică.

Benjamin Netanyahu a amenințat vineri Iranul, de la tribuna Națiunilor Unite, că îl va ”lovi” în cazul unui atac împotriva țării sale și a promis să continue războaiele împotriva grupării palestiniene Hamas din Fâșia Gaza și a grupării șiite Hezbollah din Liban, potrivit AFP, EFE și DPA.

”Am un mesaj pentru tiranii de la Teheran: dacă ne loviți și noi vă vom lovi”, a lansat premierul Netanyahu într-un discurs dur la ONU, aplaudat de unii și fluierat de alții, adresându-se Teheranului, inamicul declarat al Israelului și susținător al grupărilor islamiste Hezbollah și Hamas, conform Agerpres.

Președintele iranian Pezeshkian a precizat la ONU că Teheranul ”vrea pace pentru toți”: Nu dorim război sau conflict cu nimeni

Președintele Iranului a pledat marți pentru o nouă ordine politică în Orientul Mijlociu, în discursul său la Adunarea generală a ONU, informează dpa.

Pezeshkian a declarat că prezența puterilor străine în regiune ”este temporară și duce la instabilitate” și a cerut totodată o mai mare cooperare între țările din Orientul Mijlociu.

”Dezvoltarea și progresul nostru sunt interconectate”, a apreciat Pezeshkian, subliniind că Teheranul ”caută să-și asigure propria sa securitate, nu să creeze insecuritate pentru alții. Vrem pace pentru toți și nu dorim război sau conflict cu nimeni”.

Adresându-se Adunării Generale a ONU pe fondul unei recente escaladări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, președintele Iranului a condamnat din nou acțiunile Israelului. ”Terorismul israelian orb din ultimele câteva zile din Liban urmat de o agresiune de proporții cu mii de victime nu poate rămâne fără răspuns”, a transmis el Adunării Generale a ONU. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel