Premierul Nicolae Ciucă a spus că miercuri va avea loc întâlnirea tripartită la Guvern şi se va stabili, împreună cu partenerii sociali, tot ceea ce ţine de majorarea salariului minim.
Premierul Nicolae Ciucă a spus că, în acest moment, se lucrează la nivelul structurilor de specialitate. „Este în analiză şi ne dorim ca din acest pachet să asigurăm pentru cei care au pensiile cele mai mici să putem să asigurăm o creştere graduală”, a spus Nicolae Ciucă.
Despre acel ajutor care se dă o singură dată, Nicolae Ciucă a menţionat că „în momentul de faţă este o cifră pe care nu o poate transmite”.
Despre majorarea salariului minim, Ciucă a spus: „Mâine vom avea întâlnirea tripartită la Guvern şi vom stabili împreună cu partenerii sociali tot ceea ce ţine de majorarea salariului minim”.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi că, într-o situaţie destul de complicată, la nivelul Guvernului s-a reuşit luarea unor măsuri 'care asigură continuarea consolidării economice'.
„Daţi-mi voie să subliniez datele foarte bune pe care le-a comunicat astăzi Institutul Naţional de Statistică. Aşa cum spuneam, într-o situaţie destul de complicată, la nivelul Guvernului s-au reuşit măsuri care asigură continuarea consolidării economice. Avem creştere economică şi pe cel de-al treilea trimestru, o creştere economică de aproximativ 4% în comparaţie cu primele 9 luni ale anului trecut, şi doresc să asigur pe cetăţenii români că facem tot ceea ce este posibil astfel încât să putem să menţinem această evoluţie şi să asigurăm că vom trece cu bine prin această situaţie deosebit de complicată', a spus premierul la Palatul Parlamentului.
Premierul Nicolae Ciucă a susținut un discurs la Forumul Euro-Atlantic pentru Reziliență.
Nicolae Ciucă, premierul României, a susținut un discurs la Forumul Auro-Atlantic pentru Reziliență:
„Reziliența este unul dintre cele mai versatile și complexe concepte cu care se confruntă NATO. Într-o perioadă în care mediul nostru de securitate a devenit din ce în ce mai complex și amenințător, cu o dinamică îngrijorătoare în evoluția și natura amenințării, creșterea rezistenței noastre pentru a ne pregăti mai bine capacitatea de a rezista și de a răspunde este un element central în activitatea Alianței.
Fundamentele acestui principiu al rezilienței sunt consacrate în art. 3 din Tratatul de la Washington, care stipulează că „Pentru a atinge mai eficient obiectivele prezentului tratat, părțile, separat și în comun, prin auto-ajutorare și ajutor reciproc continuu și eficient, își vor menține și dezvolta individual și colectiv capacitatea de a rezista atacurilor armate.”
În ultimii ani, acest concept a câștigat mai multă vizibilitate și tracțiune la NATO. A evoluat de la energie și schimbările climatice la gestionarea crizelor și răspunsul la amenințările hibride, cuprinzând o gamă largă de situații, de la nivel societal la nivel național și transnațional. Principiul cheie este că reziliența națională și colectivă reprezintă o bază esențială pentru descurajare și apărare credibile și pentru îndeplinirea eficientă a sarcinilor de bază ale Alianței. Considerăm că este vital în eforturile de a proteja societățile aliate, populațiile și valorile comune“, a precizat premierul României. Continuarea, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu