Şi-a închis premierul Nicolae Ciucă contul de la o bancă cu capital austriac? Răspunsul în articol

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a făcut mai multe declaraţii despre eşecul aderării în Schengen, dar şi despre bugetul României, după ce a semnat memorandumul de aderare a României la OCDE. 

"O situaţie dificilă pentru noi. În continuare, considerăm că decizia de a nu fi fost acceptaţi în Schengen a fost una nedreaptă faţă de români. Ceea ce se întâmplă referitor la modul în care ne poziţionăm faţă de autorităţile austriece, o facem pe cale diplomatică şi pe cale oficială, fără niciun fel de alte aspecte care să lase loc de alte interpretări. În ceea ce priveşte decizia fiecăruia cetăţean în parte, o respectăm fără să avem un comportament, o atitudine de a încuraja în vreun fel. Nu există o regulă, o decizie la nivelul companiilor de stat în acest sens (n.r. a unui boicot. Decizia de a vota împotriva aderării la Schengen ne determină să ne mobilizăm mai bine ca să îndeplinim acest obiectiv naţional. Este un demers pe care îl vom continua, România merită să intre în Schengen. Vom continua să discutăm cu toţi partenerii noştri din Europa. Am văzut susţinerea pentru ţara noastră în Parlamentul European. Sunt convins că toate declaraţiile de susţinere au avut aceeaşi evoluţie şi în Consiliul Europei. Dacă dl preşedinte a anunţat că există această posibilitate pentru 2023, nouă nu ne rămâne decât să intensificăm demersurile", a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Când scade inflaţia, când scad preţurile

"Datele legate de inflaţie pentru noiembrie au ajuns la aproape 17%, în comparaţie cu luna noiembrie 2021. Putem spune că inflaţia în 2021 a fost mult mai mică în comparaţie cu celelalte luni din anul trecut, iar în analiza pe care am făcut-o când am primit aceste cifre a rezultat foarte clar că la sfârşitul anului inflaţia pe 2022 nu va depăşi 13%. 

Am discutat cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe, cu cei de la Banca Naţională şi am încercat să identificăm evoluţia viitoare pentru 2023. Din datele pe care le-am primit, există o tendinţă în scădere a inflaţiei pentru 2023, şi aşa cum rezultă din analiză, este foarte posibil ca inflaţia să se apropie de 10%", a mai declarat premierul. 

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă şi-a închis contul pe care îl are la o bancă cu capital austriac. Iată ce a răspuns. 

"Ca să fac acest lucru, ar trebui să ajung la bancă. Până acum, nu am avut timp să ajung nici acasă. Voi lua o decizie în acest sens!", a precizat Nicolae Ciucă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel