Premierul polonez Tusk spune că a primit amenințări după tentativa de asasinare a premierului slovac

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul polonez, Donald Tusk, a declarat joi că a primit amenințări după tentativa de asasinat asupra omologului său slovac, iar un organ de presă a relatat că protecția sa fi întărită.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat miercuri de cinci ori de la mică distanță, ceea ce a provocat reacții internaționale și apeluri la calmarea tensiunilor politice.

"A fost foarte mult ieri", a declarat Tusk într-o postare pe platforma de socializare X, ilustrată cu o captură de ecran a unui comentariu, tot pe X, în care se spune: "astăzi, slovacii ne-au dat un exemplu despre ce ar trebui făcut cu Donald Tusk", dacă acesta a decis să nu realizeze investiții într-un mare aeroport din centrul Poloniei.

Protecția lui Tusk va fi consolidată în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico

Atmosfera politică din Polonia a fost încărcată în ultimii ani, inclusiv prin asasinarea în 2019 a unui primar liberal din Gdansk, care era un critic al politicilor antiimigrație ale partidului de guvernământ de atunci, Lege și Justiție (PiS).

Site-ul polonez Wp.pl a afirmat joi, citând o sursă din cadrul Serviciului de Protecție de Stat, că protecția lui Tusk va fi consolidată în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico.

Un purtător de cuvânt al Serviciului de Protecție a Statului - organismul responsabil cu protecția celor mai importante persoane din Polonia - a refuzat să comenteze, afirmând că activitățile sale sunt confidențiale.

"Desigur, analizăm și tragem concluzii, dar nu vorbim despre ele în mod public", a declarat ministrul polonez de interne Tomasz Siemoniak, citat de Wp.pl.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel