Premierul Poloniei, avertisment răspicat pentru Volodimir Zelenski

Premierul Poloniei, avertisment răspicat pentru Volodimir Zelenski / Foto: Facebook Volodimir Zelenski
Premierul Poloniei, avertisment răspicat pentru Volodimir Zelenski / Foto: Facebook Volodimir Zelenski

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, i-a transmis un avertisment lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a criticat dur declaraţiile recente ale preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Adunarea Generală a ONU, în disputa privind comerţul cu cereale, transmite Agerpres, citând dpa. Acesta l-a îndemnat pe președintele Ucrainei să nu-i mai insulte niciodată pe polonezi.

"Vreau să-i spun preşedintelui Zelenski că nu trebuie să-i mai insulte niciodată pe polonezi, aşa cum a făcut-o zilele trecute în apariţia sa la Naţiunile Unite", a declarat Morawiecki vineri seară, potrivit agenţiei PAP.

Această retorică tăioasă dinspre Polonia survine cu câteva săptămâni înaintea alegerilor legislative ce vor avea loc în această ţară pe 15 octombrie. Se întâmplă în contextul în care Comisia Europeană a decis recent să nu prelungească interdicţia privind importurile de cereale ucrainene în Polonia, Ungaria, Slovacia, România şi Bulgaria.

Totuși, Polonia, Slovacia şi Ungaria au decis ulterior să impună unilateral măsuri restrictive, pentru a-şi proteja fermierii de competiţia din partea importurilor în creştere semnificativă din Ucraina.

Volodimir Zelenski: Un teatru politic



Făcând aluzie la decizia celor trei țări Volodimir Zelenski a declarat la ONU că este alarmat de cum "un teatru politic" legat de importuri de cereale între aliaţi joacă în favoarea Moscovei.

În consecință, Mateusz Morawiecki a subliniat că Ucraina opreşte o invazie rusă, adăugând că prioritatea Europei ar trebui să fie să se înarmeze ea însăşi şi să ajute prin a transporta arme pentru Ucraina.

Hub-ul logistic de la Rzeszow, din sud-estul Poloniei, este operaţional şi va continua să funcţioneze în cooperare cu aliaţii, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel