Premierul Poloniei: De ce mai au nevoie nemții pentru a deschide ochii și a începe să acționeze? Ucraina și Europa vor câștiga acest război, cu sau fără Germania

Premierul Poloniei s-a arătat foarte deranjat de atitudinea Germaniei privind trimiterea de tancuri leopard II în Ucraina.

În timp ce vorbea despre întâlnirea de vineri a Grupului de Contact pentru Apărare a Ucrainei de la baza aeriană Ramstein și eșecul acestuia de a ajunge la o decizie privind transferul tancurilor Leopard 2, premierul polonez Mateusz Morawiecki a făcut câteva precizări privitoare la poziția Germaniei.

„De ce mai au nevoie nemții pentru a deschide ochii și a începe să acționeze în mod adecvat în ceea ce privește potențialul națiunii germane? Nu trebuie să folosească 100% din activele lor; 30% este suficient. Chiar și 10% ar fi o un lucru bun”, a spus Morawiecki.

El a adăugat că nemții ridică îndoieli cu privire la trimiterea de arme grele în Ucraina și „pierd timpul cu discuții cât timp inamicul este în Est”.

CITEȘTE ȘI     -    Morawiecki somează Germania să trimită tancuri Leopard către Kiev: Inacceptabil! Dacă nu vor, vom forma o coaliție de țări care va ajuta Ucraina cu echipamente și tancuri moderne

„Ucraina și Europa vor câștiga acest război, cu sau fără Germania”

El a subliniat că Berlinul nu ar trebui să submineze sau să saboteze eforturile altor țări. Morawiecki a subliniat implicarea Poloniei în ajutorul umanitar, militar și diplomatic. Morawiecki a spus că simte că Germania a căzut în propria sa capcană prin practicarea unei politici de apropiere de Rusia.

„Până astăzi, nemților le este greu să recunoască că au greșit”, a spus el.

„Ucraina și Europa vor câștiga acest război, cu sau fără Germania”, a declarat premierul polonez.

„Totuși, depinde de Germania, dacă dorește să se alăture pentru a opri barbaria Rusiei sau să rămână pasiv de partea greșită a istoriei”, a adăugat el, conform RMX.

CITEȘTE ȘI     -      Franța și Germania anunță exerciții militare comune în România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel