Premierul Robert Fico, împușcat. Traian Băsescu, avertisment pentru politicienii români: Dacă nu îndreptăm lucrurile acum, în 2-3 ani va fi prea târziu

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Traian Băsescu a lansat un avertisment oamenilor politici, după de premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și se află în stare gravă.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a intervenit la un post TV, unde a vorbit de situația lui Robert Fico, premierul Slovaciei. Împușcarea acestuia, în timp ce se afla în fața unui centru cultural din Bratislava, a șocat opinia publică.

”Fico era de stânga, dar mult mai puțin suveranist decât este acum și parcă era mult mai atașat atunci de valorile Uniunii Europene. În orice caz, ce trebuie să vedem acum este că acest eveniment nu a fost generat de o conspirație sau de nu știu ce organizări speciale. A fost un cetățean care așa a înțeles el, dacă e întreg la minte, așa a înțeles el să se răzbune pe ce i se întâmplă în viața de zi cu zi.

Oamenii politici pot să stăvilească această nevoie de violență. Să știți că aproape este nevoie de violență. Nu avem cum să ne explicăm altfel violența pe care o vedem, în fiecare zi, în România.

Nu avem cum să ne explicăm altfel consumul de droguri care devine un mod de viață, nu numai la generația tânără, la oameni din generația tânără. Fug de realitate. Ori, realitatea o creează oamenii politici. Avem obligația să se asumăm răspunderea pentru situația în care s-a ajuns cu violența, cu rezultatele ei și încă putem să mai îndreptăm lucrurile pentru că în 2-3 ani, dacă nu îndreptăm lucrurile acum, va fi prea târziu”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Băsescu: Demnitari sunt considerați de toți generatorul violențelor

”Deci acest tip de violență economică, violență alimentară, violență energetică duce la violența cotidiană. Uitați-vă ce este în România. Dar vedeți la televizor și știri din Italia, din Franța, din Germania, din Olanda, cu privire la acte de violență ale cetățenilor, între ei. Se omoară unii pe alții, se împing de la balcon, se bat cu bâtele. Uitați-vă la noi, este o societate care devine tot mai violentă.

De la violența cotidiană până la violența împotriva unui demnitar nu este decât un pas. Și acela se face mai ales când însuși demnitarul este unul din categoria acelora care și-au făcut o politică din a susține suveranismul, izolaționismul, populismul exagerat și care nu poate duce decât la ceea ce s-a întâmplat azi.

Nu aș vrea să fiu proroc al unui viitor în care vom mai vedea asemenea evenimente, pentru că de la violența între cetățeni, de la violența între cetățeni și instituții de forță ale statului nu este decât un pas de la violența între cetățeni și demnitari, care sunt considerați de toți generatorul violențelor pe care le trăiesc cetățenii europeni în fiecare zi”, a mai spus Traian Băsescu.

Citește și: Ultimele informații din Slovacia despre starea lui Robert Fico. "Noi toți ne rugăm ca premierul nostru să fie salvat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel