Ultimele informații oficiale din Slovacia despre starea lui Robert Fico. "Toți ne rugăm ca premierul nostru să fie salvat" / "Cea mai tristă zi pentru democrația slovacă"

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Ministrul Apărării și ministrul de Interne din Slovacia au venit cu ultimele informații despre starea premierului Robert Fico.

Ministrul Apărării și ministrul de Interne din Slovacia au susținut o conferință de presă în care au oferit informații despre starea premierului Robert Fico, dar și despre cele întâmplate în orașul Gandlova, situat la 150 km de Bratislava, acolo unde prim-ministrul slovac a fost astăzi împușcat.

"Le mulțumesc tuturor medicilor care în momentul de față luptă pentru viața lui Robert Fico. Este momentan în operație, operația este în curs de desfășurare și din informațiile pe care le avem a suferit un politraumatism foarte grav, este destul de grav rănit și starea lui este destul de critică. Noi toți ne rugăm ca premierul nostru să fie salvat de medicii noștri. Toată lumea își depune speranța în mâinile personalului medical, este în operație de mai mult de trei ore jumătate, operația este una complexă și orice detalii referitoare la starea lui de sănătate vor fi furnizate doar ulterior pentru că momentan starea lui este destul de severă.

Slovacia a fost foarte cunoscută, cu oameni toleranți, oameni care întotdeauna au acceptat alte opinii și oameni care întotdeauna știau să poarte un dialog. Ceea ce s-a întâmplat astăzi este absolut o rană care ne va urmări încă mulți ani de acum încolo, dar nimeni nu se concentrează pe partea aceasta în momentul de față, ne concentrăm pe starea de sănătatea a lui Robert Fico și suntem convinși că va fi destul de puternic încât să supraviețuiască acestei traume și ulterior vom aduce informații suplimentare", a declarat Ministrul Apărării din Slovacia.

"Cea mai tristă pentru democrația slovacă"

"Pot să confirm că ziua de astăzi, în istoria de 31 de ani a Republicii Slovacia, este cea mai tristă pentru democrația slovacă pentru atentatul asupra primului-ministru este atentat asupra democrației. Pot să confirm că astăzi, după discursul lui Robert Fico în Gandlova, s-a atentat asupra vieții acestuia. Criminalul a tras 5 focuri de armă și primul-ministru este în stare critică în momentul de față. Vreau în primul rând să asigur publicul că vom face tot ce este posibil ca acest act să fie anchetat în detaliu, ceea ce facem și în momentul de față. Din primele informații pe care le avem vorbim despre o motivație politică clară pentru că atentatul are loc imediat după alegerile prezidențiale. Vreau să solicit politicienilor și mass-mediei să nu dispersăm ura, vreau să solicit tuturor oamenilor care au dispersat acest val de ură pe rețelele sociale, vreau să îi rog să se oprească. Vreau să vă asigur că organele competente vor acționa în consecință și vrem să vă asigurăm că acest act nu va rămâne nepedepsit.

Fac apel la toți cetățenii, răspunsul la ură nu poate fi ură, de aceea vreau să vă opriți asta, ura care se împrăștie asupra anumitor părți politice. Văr rog, opriți-vă chiar acum, chiar în acest moment. Organele competente și Poliția fac tot posibilul să asigure protecția demnitarilor. În următoarele zile voma sigura o pază mai puternică a tuturor membrilor Consiliului Național, de asemenea vom asigura o protecție mai puternică asupra tuturor demnitarilor pentru că ceea ce s-a declanșat, adică ura aceea care a fost semănată, astăzi s-a produs o furtună și noi suntem aici în fața unui război hibrid și de aceea vă rog, opriți-vă. Atentatul asupra premierului este doar confirmarea acestui val de ură. Vom face tot posibilul să protejăm toți politicienii asupra cărora vor exista atacuri și de aceea pe toți jurnaliștii îi rog să nu creeze un val de ură care nu este necesar. Fac apel la viceprim-ministru ca mâine se întâlnim în Consiliul de Securitate, să adoptăm și să evaluăm situația actuală, situație care este cea mai tristă zi pentru democrația Slovaciei", a declarat ministrul de Interne al Slovaciei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel