Premierul Sunak, apărare în fața comisiei de anchetă a modului în care Guvernul Johnson a gestionat pandemia

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Premierul britanic Rishi Sunak a fost audiat în legătură cu modul în care Guvernul Johnson a gestionat pandemia COVID-19.

Premierul britanic Rishi Sunak s-a prezentat în fața unei comisii de anchetă, unde a apărat modul în care Marea Britanie a gestionat pandemia COVID-19, respingând alegaţiile în sensul că Guvernul Johnson, din care făcea parte, a fost marcat de dispute interne şi incompetenţă, relatează Reuters şi AFP, citează Agerpres.

Rishi Sunak, relativ necunoscut publicului la momentul la care a devenit ministru al Finanțelor, la începutul pandemie, a fost chestionat cu privire la programul de sprijin al industriei ospitalității - Eat out to help out - în care au fost alocate sute de miliarde de lire pentru salvarea companiilor, program care a fost contestat de alți martori în ancheta menționată.

Acest program i-a încurajat pe britanici să iasă în localuri în luna august 2020, motiv pentru care unii oameni de știință s-au întrebat dacă această ”mișcare” a contribuit la un val de infectări.

Sunak: ”Principala mea preocupare a fost să apăr milioane de locuri de muncă”

De altfel, Sunak a afirmat că nici oamenii de ştiinţă şi nici alţi miniştri nu au formulat niciun fel de obiecţii în timpul întâlnirilor care au avut loc înaintea lansării programului.

”Principala mea preocupare a fost să apăr milioane de locuri de muncă ale angajaţilor deosebit de vulnerabili din industria ospitalităţii”, a asigurat luni Sunak.

Premierul britanic a mai spus că vrea să le transmită ”profunde regrete” celor care şi-au pierdut fiinţe dragi şi că participă la anchetă tocmai pentru a afla cum ar putea să procedeze guvernul pentru a gestiona mai bine o viitoare pandemie.

Citește și: OMS recomandă vaccinarea anti-Covid pe tot parcursul vieții: Statele ar trebui să asigure „disponibilitatea și aprovizionarea cu vaccinuri pe termen lung”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel