Premierul Ucrainei a ajuns în România. Marcel Ciolacu: Astăzi e o zi importantă

Premierul Ucrainei a ajuns în România. Marcel Ciolacu: Astăzi e o zi importantă / Foto: Captură video Reuters
Premierul Ucrainei a ajuns în România. Marcel Ciolacu: Astăzi e o zi importantă / Foto: Captură video Reuters

Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal, a ajuns în România.

Premierul Ucrainei tocmai ce ar fi trecut granița României. Vizita prim-ministrului de la Kiev a fost anunțată de către premierul României, Marcel Ciolacu, în cadrul ședinței de Guvern.

"Astăzi e o zi importantă pentru că avem vizita oficială a primului ministru al Ucrainei, domnul Denis Şmîhal. Vom discuta aspecte care ţin de securitatea regională, în contextul agresiunii militare a Rusiei împotriva Ucrainei.

Vom aborda şi eforturile noastre, ale României, în ce priveşte tranzitul cerealelor ucrainene pentru asigurarea accesului la hrană din acest moment, la nivel mondial, dar şi chestiuni care ţin de agenda bilaterală pentru protejarea fermierilor români şi a drepturilor minorităţilor române din Ucraina. Domnul premier este deja pe teritoriul României", a spus Marcel Ciolacu, în cadrul şedinţei de guvern.

Ce va face premierul Ucrainei în României

Potrivit programului premierului Marcel Ciolacu, în legătură cu vizita lui Denis Şmîhal, ar urma ca astăzi să aibă loc următoarele întâlniri:

Ora 12:30 - Întâmpinarea oficială a premierului Ucrainei, Denys Shmyhal, la Palatul Victoria. Momentul întâmpinării va fi transmis LIVE pe conturile de Facebook și YouTube ale Guvernului și pe canalul unic de distribuție al Palatului Victoria.

Ora 12:35 - Întrevedere tête-à-tête a prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, cu prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal.

Ora 12:50 - Întrevedere, în plen, a celor două delegații oficiale.

Ora 13:20 - Ceremonia de semnare a documentelor bilaterale.

Ora 13:35 - Declarații comune de presă susținute de prim-ministrul Marcel Ciolacu și prim-ministrul Ucrainei, Denis Şmîhal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel