În spatele fiecărui obiect care ne înconjoară în viața cotidiană stă o afacere. În spatele fiecărei afaceri sunt oameni. Dacă ajungem să cumpărăm produsul pe care ei ni-l creează și ni-l pun la dispoziție, înseamnă că vorbim despre oameni de succes, orientați spre calitate, bazați pe oamenii din compania lor și apreciați de clienți.
Nu de puține ori, dcnews.ro v-a scris despre succesul companiilor din Asociația Kaizen Manager Club. Astăzi, vă scriem despre cei mai performanți oameni de succes care au implementat exemplar Sistemul de Management Kaizen.
Capacitatea de a-l alege pe cel mai bun
Suntem deja la a doua ediție a "Premiului Kaizen" în România, lansat în 2013 de către Institutul Kaizen Romania și Asociatia Kaizen Manager Club. Înainte de vă prezenta câștigătorii "Premiului Kaizen" din 2015, de la cea de-a doua sesiune din România, ar trebui să vă spunem că am întâlnit o situație cu totul specială: membrii juriului au urcat pe podium. Cum a fost posibil? Pare ireal greu de crezut, dar juriul a fost format din directorii generali și managerii Kaizen ai companiilor participante. Fiecare a cântărit atent, în baza unui sistem de evaluare structurat pe baza celor mai bune practici la nivel mondial, performanța fiecărei companii care implementează Sistemul de Management Kaizen. "Transparență și învățare" a fost deviza "Premiului Kaizen" care a stat la baza principiului ca directorii generali și managerii Kaizen din companiile înscrise să evalueze companiile participante.
Premiul nu este doar o simplă recunoaștere. Avantajele participării la această cursă a performanței sunt mult mai multe. Companiile reușesc, prin participarea lor să cunoască cele mai bune practici din România în implementarea managementului Kaizen și să-și îmbunătățească tehnicile de evaluare ale propriilor sisteme de management.
Curajul schimbării pentru performanță
Julien Bratu, country manager al Institutului Kaizen România a spus, în cadrul evenimentului de premiere, că "Premiul Kaizen" are o bătaie mai lungă: "urmărim să dezvoltăm o cultură a performanței continuu îmbunătățită". Julien Bratu a mai subliniat că "după 12 ani de promovare continuă a spiritului nobil Kaizen, suntem la a doua sesiune a celebrării performanței în România. Spiritul Kaizen este o filosofie practică de succes în business. În acest sens, sunt confirmări la nivel internațional. Spiritul Kaizen este benefic și mediului românesc, doar trebuie să avem curajul să-l aplicăm".
Câștigătorii Premiului Kaizen 2015
După toată această trecere în revistă a Premiului Kaizen, mai mult ca sigur sunteți curioși să aflați câștigătorii. Locul doi a fost acordat următoarelor două companii: Stabilus România, companie multinațională - producător de componente pentru automobile, și Sunimprof Rottaprint, companie românească - producător de etichete. Arnella Nechita Rotta, director executiv al Sunimprof Rottaprint, companie care poartă numele familiei sale, a spus, la masa premianților că "nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge la această masă, era un vis și Kaizen face visurile să devină realitate”. Cristian Popescu, director general al Stabilus România, a recunoscut că a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut și pentru aceasta mulțumesc întregii echipe Stabilus". Locul întâi a revenit companiei Supremia Grup. Directorul general, Levente Hugo Bara, a fost extrem de emoționat când a primit premiul. "În general, nu mă emoționez repede, dar o fac când este vorba despre echipa mea, despre oamenii din Supremia", a spus Levente Hugo Bara. El a declarat că, la nivel global, compania a avut foarte mult de câștigat. Supremia este dovada că și firmele care funcționează în România pot avea un sistem de management model la nivel mondial.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci