Preotul Dan Ceredeev a murit. Părinte: Ce făcea soția lui spune multe despre el

Dan Ceredeev
Dan Ceredeev

Preotul Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei, a murit în urma unui infarct miocardic.

 

Preotul Alexandru Lungu a vorbit despre părintele care și-a pierdut viața. El a spus că nu l-a cunoscut personal pe Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei, dar o știa pe soția lui. „Faptul că doamna preoteasă era chipul mai pregnant în această familie de preot, spune multe despre acest preot”, a zis preotul Alexandru Lungu.

Iată mesajul transmis de preotul Alexandru Lungu:

„Nu îl știam pe părintele personal. Așa cum nu am cunoscut pe mulți alții pentru care de-a lungul timpului am împărtășit un gând smerit. O știam pe soția părintelui. Ea era chipul care părea în această familie mai pregnant. Se poate să greșesc. Dar mi se pare o chestiune absolut fabuloasă din punctul meu de vedere.

Se spune că în spatele unui bărbat puternic se află o femeie și mai puternică. Dacă ar fi să-l citez pe părintele Ioan Bădilița, cei doi sunt obligați să stea umăr lângă umăr, niciodată unul în fața celuilalt. Sunt de acord cu ambele variante, atât timp cât dragostea îi echilibrează. Dar faptul că doamna preoteasă era chipul mai pregnant în această familie de preot, spune multe despre acest preot.

În primul rând, spune faptul că acest preot era un om extrem de generos. Un om care îl așează pe cel de lângă el pe partea superioara a piedestalului, cel puțin profesional, denotă multă smerenie. Dar mai ales dragoste.

Într-o lume a bărbaților, în care toți ne dorim eroi și actori principali ai propriilor vieți, a știi să îi dai aripi unei femei și ai insufla curajul si totodata șansa de a străluci, denotă cea mai mare dovadă de bărbăție.

Am aflat în această dimineață de final de iulie, început de august, de post pentru noi creștinii, faptul că Dumnezeu a cautat și a privit, a cântărit și a decis că preotul Dan Ceredeev a strâns suficent în desaga veșniciei. Am citit câteva rânduri astăzi despre bogata să activitate. A slujit pe ceilalți, nu a așteptat sa fie slujit de ceilalți. În aceste momente de durere pentru soția și familia părintelui, mă alătur și eu cu câteva rânduri pline de nădejde.

Fiindcă nădejdea este atributul principal în viața unui creștin. Hristos a înviat! Și ne-a dăruit viață veșnică, închinămu-ne Învierii Lui celei de a treia zi!


Deși îndurerați de plecarea celor dragi, plini de nădejde de reîntâlnirea în veșnicia Luminii.


Deși despărțiți pentru un timp, încredințați de revederea cea plină de bucurie. Deși singuri aparent, totuși aliniați de credința în cuvintele Mântuitorului Hristos: Cine crede în Mine, chiar de va muri, va trăi în Veci.


Dumnezeu să vă acopere cu puterea Sa care nu rușinează!”, a scris preotul Alexandru Lungu pe Facebook.

Preotul Dan Ceredeev, parohul Bisericii „Sf. Ierarh Nicolae” Ciumârna, era absolvent al Facultăţii de Teologie „Dumitru Stăniloae“ din Iaşiul natal. Părintele Dan, cum îi spuneau enoriașii, și-a început cu adevărat misiunea apostolică, slujirea aleasă în folosul oamenilor, în luna mai a anul 1996, în satul Ciumârna, comuna Vatra Moldoviţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel