EXCLUSIV  Preotul Gabriel Cazacu, despre situația azilelor: Vă rog să-mi permiteți să vă spun o mică istorioară / video

Foto: Crișan Andreescu
Foto: Crișan Andreescu

Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin din București, a fost invitat la  DC News unde a vorbit despre problemele descoperite în azilele din țara noastră. 

„Noi, românii, nu putem avea grijă de români, fie că e vorba de copii, fie că e vorba de bătrâni. Când ajungi într-o instituție din aceasta cu caracter social pare că totul se prăbușește. Îi tratăm pe oamenii aceia ca pe niște animale, îngrijitorii, asistentele, infirmierele, parcă devin la rândul lor animale, politicieni de rang înalt profită de suferința acestor oameni. Părinte ce se întâmplă cu noi?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Am venit cu toată dragostea. Această dragoste, iubirea, pe care bunul Dumnezeu ne-a dăruit-o nouă, oamenilor, este răspunsul universal la toate aceste probleme ale lumii de astăzi. Un om care iubește și este iubit, este bun, fundamental. În natura lui nu poate face rău.

Acest fenomen care ne îngrijorează și pe noi, oamenii bisericii, poate fi contracarat cu iubire. Iubirea universală pe care mântuitorul Iisus Hristos o propovăduiește și ne poruncește și nouă, tuturor generațiilor de preoți de atunci și până în zilele noastre, să ne iubim aproapele. Un om care își iubește aproapele este un om care este conștient că aproapele său este aflat în suferință.

Aș vrea să învățăm, înainte de a arunca cu piatra în cei pe care îi vedem în aceste zile protagoniștii acestor momente greu încercate. Suntem alături și sunt în compasiune pe care o exprim față de toți cei care au suferit aceste grave tragedii trăite în aceste așezăminte. Sunt alături de familiile lor, de aparținători.

În egală măsură aș vrea să aduc un omagiu față de lucrătorii din asistența socială, serioși, care nu se văd la televizor, care își fac datoria în fiecare zi, în fiecare noapte și care îngrijesc în instituții serioase bătrâni neputincioși, persoane cu handicap, copii cu probleme severe și care cu smerenie, cu credință și cu dragoste își ajută aproapele și împlinesc poruncile Domnului.

Aceștia pot fi voluntari, foarte mulți dintre ei. Eu lucrez în niște echipe multidisciplinare de voluntariat și sunt oameni minunați din corporații care își oferă 3, 4 ore din timpul lor, săptămânal sau zilnic, și intră în această lume. Nu am spus „se coboară” în această lume, „intră” în această lume și acolo sunt părtași la mult bine.", a spus preotul Gabriel Cazacu. 

Haideți să coborâm între oameni și precum furnica din poveste, să încercăm să stingem focul!

„Binele acesta este un fenomen care pornește de la fiecare dintre noi și o să vă rog să-mi permiteți să vă spun o mică istorioară.

Se spune că într-o cetate, un rege avea un profet care în fiecare dimineață venea la fereastra lui și profețea sfârșitul împărăției sale, până când într-o zi, regele mânios adună o mare adunare de oameni, face un foc și se hotărăște să-l arunce în foc pe acest prooroc.

Văzând cât de mare era flacăra în care urma să fie aruncat acest profet, o furnică din cetate, îngrijorată, își umple gura cu apă și se duce și începe să facă o navetă între foc și un izvor. În drumul de la izvor către foc, se întâlnește cu surorile sale care o întreabă: „Ce faci tu aici? Ai înnebunit? Vrei să stingi focul? Cum crezi tu că cu gurița ta cea mică vei putea acumula atâta apă încât să stingi o asemenea intensitate a acestui foc?"

Și ea spune așa: „Surorile mele dragi, focul acesta nu-l va arde doar pe acest profet, va arde întreaga cetate pentru că noi nu îl vom putea potoli. Haideți cu mine!”

Dragii mei, asta spune și Biserica: „Haideți cu noi!”

Haideți să fim aceste furnicuțe care cu puterea noastră smerită putem stinge acest foc! Focul acesta este acum într-o zonă de lângă București, dar el poate fi regăsit în multe alte zone din România noastră profundă, o Românie frumoasă, o grădină a Maicii Domnului în care fiecare dintre noi suntem chemați, nu doar să fim spectatori, să mutăm canalele televiziunilor și să ne uităm unde și ce se aude mai bine.

Haideți să coborâm între oameni și precum furnica din această mică și sugestivă poveste, să încercăm să stingem focul!”, a spus preotul Gabriel Cazacu la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel