Preotul Nicolaie Ticiu, mesaj după vizita delegației DRP în Protopopiatul Triveneto IV

Preotul Nicolaie Ticiu a spus că a primit cu bucurie vizita delegației Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în cadrul Protopopiatului Triveneto IV.

Preotul Nicolaie Ticiu a anunțat cu bucurie vizita oficială a unei delegații a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), un moment de mare însemnătate pentru comunitățile românești din regiune. Vizita a avut loc în cadrul unui efort continuu de sprijinire a românilor din diaspora, subliniind importanța legăturilor strânse dintre statul român și cetățenii săi de peste hotare.

Delegația DRP, condusă de Radu Cosma, alături de Alexandra Văcărescu, a vizitat mai multe parohii din cadrul Protopopiatului Triveneto IV. Pe parcursul vizitei, aceștia s-au oprit la parohiile Monselice (Ospedaletto Euganeo), Rovigo, Limena (Padova Nord), Mestrino (Padova Vest) și Abano Terme (Padova Sud). Această vizită a fost primită cu mare entuziasm de preoți și credincioși, fiind o recunoaștere a eforturilor depuse de comunitățile românești pentru păstrarea identității și valorilor spirituale în diaspora.

Preotul Nicolaie Ticiu a subliniat importanța vizitei. El a menționat că sprijinul oferit de DRP a avut un impact pozitiv asupra vieții comunitare și religioase a românilor din Triveneto. În special, fondurile acordate de DRP au permis achiziționarea de spații pentru slujire și construirea de lăcașuri de cult, elemente esențiale pentru menținerea și dezvoltarea vieții spirituale și culturale românești în diaspora.

„Astăzi am primit cu bucurie vizita delegației Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în cadrul Protopopiatului Triveneto IV. Delegația formată din domnul Director Radu Cosma și doamna Alexandra Văcărescu  a vizitat Parohiile Monselice (Ospedaletto Euganeo), cea de la Rovigo, apoi Parohia Limena (Padova Nord), Mestrino (Padova Vest) și Abano Terme (Padova Sud).

Finanțările obținute de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni au ajutat Parohiile noastre în a achiziționa spații de slujire și a construi sfinte lăcașuri, necesare lucrării misionar-pastorale  a Bisericii, locul unde suntem mai aproape de Dumnezeu și mai aproape unii de alții.

Mulțumim DRP, mulțumim România!

Dăm slavă Domnului pentru toate!”, a zis preotul Nicolaie Ticiu.

2. -imagine fara descriere- (vizita-delegatiei-drp-in-protopopiatul-triveneto-iv_64807100.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel