Preotul Paul Iulius Negoiță îi atrage atenția Gabrielei Firea în scandalul cu Vasile Bănescu

Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță

Preotul Paul Iulius Negoiță îi atrage atenția Gabrielei Firea în scandalul cu Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

„Domnul Bănescu, om de cultură, dar și purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a emis, în nume propriu, o opinie tranșantă la adresa Gabrielei Firea și a încercării sale de se ascunde din fața unor realități evidente.

Fără îndoială, opinia domnului Vasile Bănescu a fost ex officio, pentru că a folosit un canal de comunicare propriu și nu pe cel oficial al Bisericii Ortodoxe Române. Opinia este privată, dar mesajul a fost lămuritor și chiar salvator Cu siguranță, Biserica, in corpore, ar fi fost vinovatul de servicu, dacă nu exista acest mesaj”, este de părere preotul.

„Vasile Bănescu a dovedit că are reflexe bune, curaj și o judecată sănătoasă a momentului. În cazul de față s-ar fi năpustit unii și alții peste Biserică, pe motiv că nu zice nimic, pentru că este vorba de Gabriela Firea, care s-a erijat în mare făcător de bine al Bisericii și în mare finanțator.

În fapt Gabi Firea s-a bucurat de respectul funcției pe care a avut-o, iar banii care au avut ca destinație obiective ale vieții religioase nu erau din buzunarul ei, ci din cel al contribuabililor și nu au fost dați pentru un scop privat, ci pentru un obiectiv public. Primarul Firea nu a dat de la ea Patriarhului Daniel, personal, ci Primăria Capitaliei, din bugetul aprobat pentru viața religioasă, a finanțat obiective religioase. Că Firea a prezentat virarea sumelor ca pe o faptă personală de evlavie, la care Vasile Bănescu, Patriarhul, sau tot clerul ar fi trebuit să se plece, e tipic politicianului dâmbovițean, care se vrea adulat pentru banii pe care îi dă din buzunarul poporului, după ce, îi mai și vămuiește, cel puțin pe cale salarială.

Deci, domnul Bănescu a fost oportun și a ferit societatea de mizeria anti Biserică ce s-ar fi propagat din cauze care nu au nimic în comun cu ea”, a scris preotul Paul Iulius Negoiță pe site-ul său paulnegoita.ro.

VEZI ȘI: Preotul Paul Iulius Negoiță rupe tăcerea în scandalul cu azilele groazei: Aici e cheia problemei și despre aceasta nu se vorbește - https://www.dcnews.ro/preotul-paul-iulius-negoita-rupe-tacerea-in-scandalul-cu-azilele-groazei-aici-e-cheia-problemei-si-despre-aceasta-nu-se-vorbeste_922266.html

VEZI ȘI: "Monştrii adevăraţi au adesea chip agreabil uman". Vasile Bănescu, al doilea mesaj în cazul azilelor terorii. Nici de data asta nu spune la cine se referă - https://www.dcnews.ro/monstrii-adevarati-au-adesea-chip-agreabil-uman-vasile-banescu-al-doilea-mesaj-in-cazul-azilelor-terorii-nici-de-data-asta-nu-spune-la-cine-se-refera_922165.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel