Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine, din două ingrediente naturale și fără costuri. Sursa - Pexels
Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine, din două ingrediente naturale și fără costuri. Sursa - Pexels

Majoritatea dintre noi cheltuiesc, lunar, sume mari de bani pentru produsele de curățenie pentru uz casnic. Adesea, însă, unele din ele nu fac față mizeriei sau sunt inutile. Însă, produsele făcute în casă, din ingrediente naturale, ne vin mereu în ajutor.

De fapt, câteva ingrediente sunt suficiente pentru a dezinfecta sau degresa suprafețele din casă. Cele mai eficiente sunt cu siguranță lămâia și oțetul. Cu toate acestea, bicarbonatul de sodiu este adesea folosit și pentru a curăța eficient obiectele sanitare sau vasele din bucătărie.

Pune usturoi sub pernă: vei fi surprins când vei vedea ce se întâmplă

 

Există și alte ingrediente parfumate din care putem prepara un balsam pentru haine. Așadar, vom putea economisiți bani, iar hainele vor fi parfumate și moi, grație a două ingrediente disponibile și ieftine.

Dar să vedem care sunt trucurile pentru a avea haine perfect curte. În primul rând, nu uitai să separați hainele pe culori.   

De asemenea, este foarte util să aruncați o privire asupra etichetelor pentru a verifica compoziția materialelor și pentru a regla  temperatura mașinii de spălat. Același lucru este valabil și pentru uscare. Există unele articole care pot fi puse în uscător și altele care trebuie uscate la soare.

Lavete curate, în doar două minute, în cuptorul cu microunde: ai nevoie de o pungă și de câteva ingrediente

 

Un alt truc este să creezi un balsam de rufe, din produse naturale. De fapt, este suficient să ai sare grunjoasă și un ulei esențial. Cel de-al doilea ingredient este complet opțional și, prin urmare, poate fi adăugat doar atunci când este necesar și în funcție de preferințe.

Amestecați cele două ingrediente: pentru o jumătate de kilogram de sare vor fi suficiente câteva picături de ulei. Folosind o cană de măsurare, introduceți-o în compartimentul pentru balsam la fiecare spălare. Rezultatele vor fi uluitoare și veți  economisi mulți bani, reducând și impactul asupra mediului.

Podea strălucitoare și fără pete, datorită unei plante miraculoase: pune câteva picături de ulei esențial în găleată

 

BONUS:  Nu arunca resturile de săpun: le poți recicla cu succes și crea arome noi

 

Dacă sunteți o persoană care preferă să folosească săpun solid în locul celui lichid, știți că nu este nevoie să aruncați resturile rămase. De fapt, le puteți recicla în mai multe moduri. Pornind de la o bucățică mică de săpun puteți crea una nouă.  

Mai întâi, va trebui, o perioadă de timp, să adunați toate resturile de săpun. Când vine momentul, dați, prin răzătoare toate resturile de săpun, pe care le-ați adunat, apoi puneți-le într-o cratiță, pentru ca să le topiți la bain-marie. Pregătiți, între timp, niște forme speciale de silicon, pe care va trebuie să le dați cu pudră de talc. 

Ține un balsam de buze la îndemână: te salvează mereu când ești în impas. Opt situații în care îl poți folosi

În aceste forme veți turna săpunul topit, care trebuie lăsat să se răcească și să se solidifice, timp de aproximativ două săptămâni, într-un loc răcoros, uscat și întunecat. După aceea, scoteți-l din forme și folosiți-l. Pentru a-l face mai emolient, puteți adăuga, în momentul preparării, câteva picături din uleiul esențial preferat. În așa fel, veți crea un săpun nou cu o aromă preferată.

Dacă v-ați întors dintr-o vacanță și ați adus de la hotel, câteva dintre micile săpunuri oferite cadou oaspeților, vă sfătuim să nu le aruncați. Deci, de ce nu încercați să le folosiți pentru a face săpun lichid din ele? Procesul este rapid și ușor.

Blugii au rămas strâmți după spălare? Iată un truc cu care îi poți face din nou perfecți

 

Amintiți-vă, totuși, că săpunul lichid, făcut din săpunuri solide, va avea o consistență diferită de cea a săpunurilor lichide de pe piață. În plus, trebuie folosit în câteva zile, ca să nu devină un teren de reproducere a germenilor.

Iată cum se face săpunul lichid: Apa se pune la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă săpunul răzuit și se lasă focul mic. Săpunul trebuie să se topească și să se amestece cu apa fără să rămână cocoloașe. Când săpunul s-a dizolvat complet, lăsați-l să se răcească. În timp ce se răcește, veți observa că se va îngroșa și se va transforma într-un fel de jeleu.

Când este complet rece, turnați-l în orice flacon sau distribuitor cu pompiță. Înainte de a închide recipientul, trebuie să amestecați săpunul cu o lingură.  În cele din urmă, puteți închide recipientul și folosi produsul obținut ca săpun lichid pentru mâini sau gel de duș.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel