Dacă singura maioneză pe care ai gustat-o vreodată este maioneza din magazin, atunci ar trebui neapărat să încerci să o prepari chiar la tine în bucătărie: te va uimi prin bogăția și aromele sale.
Singurul dezavantaj al maionezei făcute în casă este că expiră repede, deoarece nu conține conservanți și alți aditivii.
Cu o aromă puternică și o consistență cremoasă, maioneza de casă nu poate fi comparată cu cea din supermarket.
Este o rețeta destul de ușoară, trebuie doar să urmați instrucțiunile pas cu pas
Ingredientele de care ai nevoie:
70 de grame de făină,
300 ml de apă,
două gălbenușuri,
patru linguri de suc de lămâie,
75 de mililitri de ulei de măsline,
o linguriță de sare.
Într-un castron, combinați gălbenușurile de ou, sucul de lămâie, uleiul și sarea. Apoi într-o cratiță pune făină, apa și câteva linguri de ulei. Pune cratița pe aragaz, la foc mic. Amestecă continuu până obții o crema albă (va dura maxim două minute).
Turnați crema fierbinte în vasul cu celelalte ingrediente și bateți aproximativ două-trei minute, până când ingredientele se omogenizează
Cartofi la grătar, o rețetă care te va surprinde. Încearcă și nu vei regreta
Amestecând, mai adăugați zeamă de lămâie și un praf de sare. Maioneza pe care tocmai ai făcut-o poate fi păstrată câteva zile în frigider.
Ingredientele de care ai nevoie:
1,5 linguri de amidon (de porumb sau cartofi);
200 ml de apă clocotită sau zeamă de legume;
200 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
1 linguriță de muștar;
1 linguriță de zahăr;
jumătate de linguriță de sare;
2 lingurițe de oțet sau suc de lămâie.
Pentru început, turnați 2/3 de lichid (apă sau zeamă) într-o crăticioară, adăugați amidonul în lichidul rămas și amestecați. Puneți crăticioara pe foc și aduceți zeama în punctul de fierbere. După aceasta, turnați lichidul încorporat cu amidon. Amestecați în continuu, până când veți obține o compoziți solidă și cremoasă. Lăsați-o să se răcească până la temperatura camerei.
Transferați compoziția răcită în vasul unui blender vertical, adăugați zahărul, sarea, uleiul rafinat, sucul de lămâie și muștarul.
Scufundați blenderul până la baza vasului, porniți-l la viteză maximă și nu-l ridicați cel puțin timp de un minut, până când veți obține o compoziție albicioasă și pufoasă. Sosul este gata. A ieșit foarte aromat și nu diferă de cel din comerț nici după gust, nici după consistență.
Ingediente:
2-3 linguri de zeamă de fasole (fiartă sau din conservă);
1 pahar de fasole albă fiartă (poate fi și conservată);
1 linguriță de sare;
1,5 lingurițe de zahăr;
condimente (câte jumătate de linguriță de: pudră de curry, piper alb măcinat și ierburi uscate);
1 linguriță de muștar;
100 ml de ulei vegetal de floarea-soarelui (rafinat);
1 linguriță de suc de lămâie.
Modul de preparare al maionezei pe bază de fasole
Adăugați fasolele și zeama acestora în vasul unui blender și pasați-le bine, până când veți obține o compoziție asemănătoare piureului.
Adăugați sarea, zahărul, condimentele, sucul de lămâie și uleiul rafinat. Pasați ingredientele la viteză mare, până când veți obține o consistență omogenă. Transferați maioneza într-o cremieră și serviți-o cu plăcere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu