Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă mai gustoasă decât salata de vinete.
E vorba despre salată de dovlecei.
1-2 dovlecei
1-2 zucchinni
1-2 căței de usturoi
2 linguri de maioneză
3-4 linguri de iaurt grecesc
1 legătură de mărar verde
Pentru servit:
pâine prăjită
semințe de dovleac
scorțișoară
sare
sparanghel
unt
lămâie
sare
piper
Spălăm bine dovleceii și îi dăm pe răzătoarea mare. Îi punem într-o tigaie antiaderentă, punem sare și puțin bicarbonat și îi lăsăm să fiarbă, sub capac, la foc încet până se pătrund ușor și își lasă sucul în tigaie. Nu se fierb foarte mult, 5 minute maximum. Se transferă răzătura de dovlecei într-o sită și se lasă la scurs până se răcesc.
Apoi, se amestecă, după gust, cu maioneză și iaurt, punând din fiecare câte puțin până ajungem la gustul optim. Adăugăm la final 1-2 căței de usturoi, răzuiți și mărarul verde, tocat.
Pentru servit, pregătim sparanghelul în modul clasic, adică îl fierbem pentru 5 minute în apă cu puțin unt, zeamă de lămâie, sare și piper și îl scoatem în apă rece, cu gheață.
Semințele de dovleac curățate se umezesc cu puțină apă, se amestecă cu scorțișoară și sare și se împrăștie într-o tavă. Se dau la cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
Salata de dovlecei se servește cu felii de pâine prăjite, decorată cu semințele aromate cu scorțișoară, alături de sparanghelul verde, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu