Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat care conţine vinete, ardei gras, ceapă, usturoi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit „Papouzaki”.
2-3 vinete
1 ardei gras roșu
1 ardei gras, galben
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
8-10 roșii cherry
50 gr capere
100 gr caju
sare
piper
ulei de măsline
Vinetele se spală, se scobesc de pulpa din interior. Miezul vinetelor se taie cubulețe care se trec prin făină și se prăjesc în ulei, la foc iute.
Restul ingredientelor, spălate, curățate și tocate, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu puțin usturoi. La final, se adaugă și caperele și alunele caju. Se amestecă cu vinetele prăjite, notează a1.ro, se asezonează cu sare, piper și busuioc, iar cu acest amestec se vor umple cupele de vinete.
Vinetele umplute astfel se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade, iar, opțional, se poate presăra brânză.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu