Preparat grecesc la mare căutare. Conține vinete, ardei și alte ingrediente delicioase. Rețeta, pas cu pas

Vinete
Vinete

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește un preparat care conţine vinete, ardei gras, ceapă, usturoi, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit „Papouzaki”.

Ingrediente 

2-3 vinete  

1 ardei gras roșu

1 ardei gras, galben

1 ceapă roșie

2 căței de usturoi

8-10 roșii cherry

50 gr capere

100 gr caju

sare 

piper

ulei de măsline

Mod de preparare 

Vinetele se spală, se scobesc de pulpa din interior. Miezul vinetelor se taie cubulețe care se trec prin făină și se prăjesc în ulei, la foc iute.

Restul ingredientelor, spălate, curățate și tocate, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu puțin usturoi. La final, se adaugă și caperele și alunele caju. Se amestecă cu vinetele prăjite, notează a1.ro, se asezonează cu sare, piper și busuioc, iar cu acest amestec se vor umple cupele de vinete.

Vinetele umplute astfel se dau la cuptor pentru 12-15 minute, la 200 de grade, iar, opțional, se poate presăra brânză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel