Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o reţetă de hummus pe care a denumit-o „Hummus de primăvară”.
1 kg năut
3-4 linguri pastă de susan
3-4 căței de usturoi
sucul de la 3-4 lămâi
3-4 linguri ulei de măsline
lipii libaneze
semințe
Năutul se pune în multă apă rece de seara până dimineața. Atunci se scurge, se clătește și se pune la fiert în multă apă, fără a adăuga sare. Pe la jumătatea timpului de fierbere, se adaugă puțin bicarbonat.
Năutul bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă, adăugând și pasta de susan și uleiul de măsline. Când este temperat, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și multă zeamă de lămâie, potrivit a1.ro. Pentru servit, lipiile libaneze se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară diverse semințe (chimen, susan alb), se rumenesc ușor la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu