Urmărește emisiunea live


Preparat la mare căutare. E gustos, hrănitor și destul de simplu de făcut

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o reţetă de hummus pe care a denumit-o „Hummus de primăvară”.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente pentru hummus de primăvară 

1 kg năut

3-4 linguri pastă de susan

3-4 căței de usturoi

sucul de la 3-4 lămâi

3-4 linguri ulei de măsline

lipii libaneze 

semințe

Mod de preparare


Năutul se pune în multă apă rece de seara până dimineața. Atunci se scurge, se clătește și se pune la fiert în multă apă, fără a adăuga sare. Pe la jumătatea timpului de fierbere, se adaugă puțin bicarbonat.

Năutul bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă, adăugând și pasta de susan și uleiul de măsline. Când este temperat, se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și multă zeamă de lămâie, potrivit a1.ro. Pentru servit, lipiile libaneze se stropesc cu puțin ulei de măsline, se presară diverse semințe (chimen, susan alb), se rumenesc ușor la cuptor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel