Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat, la Antena 1, un preparat ce conține fasole, linte, porumb dar şi alte ingrediente delicioase.
Ai nevoie de:
500 gr făină
7 gr drojdie
350 ml apă caldă
1/2 linguriță zahăr
1 linguriță sare
Pentru umplutură:
fasole albă
fasole roșie
linte
boabe de porumb
castraveciori murați
ulei de măsline
ceapă verde
oțet
250 gr bacon afumat
Pentru a pregăti aluatul de plăcintă, se procedează ca la orice rețetă de pâine. Drojdia se lichefiază amestecând-o cu zahărul, apoi se adaugă puțină apă caldă și puțină făină. Se cerne făina într-un vas, se amestecă cu sarea, iar la mijloc se va pune plămădeala, potrivit a1.ro. Apoi, se toarnă, treptat, apa caldă, amestecând-o cu făina și drojdia activată. Se frământă aluatul, se acoperă și se lasă 40 de minute.
Între timp, se pregătesc ingredientele pentru umplutură. Se scurg conservele de fasole, respeciv de linte, iar jumătate din cantitatea lor se transformă într-o pastă la care se adaugă ceapă verde tocată și ulei de măsline.
Aluatul dospit se modelează sub formă de coșuleț și se așază într-o formă de copt tapetată cu hârtie pergament. Se unge în interior cu pasta de fasole și linte și se coace la 175 de grade pentru 30-35 de minute. Baconul se feliază și se trage la tigaie până se rumenește.
Coșulețul din aluat se lasă la răcit, apoi se așază în interiorul lui, de jur împrejur, feliile de bacon și restul ingredientelor care se stropesc cu puțin oțet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News