Rețeta unei gustări mai puțin obișnuite, se prepară în timp record din lipii cu o umplutură delicioasă. Este caldă, aromată, apetisantă și sățioasă, va fi pe placul tuturor amatorilor de pizza.
Rețeta unei gustări mai puțin obișnuite, se prepară în timp record din lipii cu o umplutură delicioasă. Este caldă, aromată, apetisantă și sățioasă, va fi pe placul tuturor amatorilor de pizza, conform retete-usoare.eu.
4 lipii subțiri și mari;
-3 ouă;
-80 ml de smântână pentru gătit 33%;
-400 g de cașcaval;
-300 g de parizer;
-2 roșii;
-rucola — după gust.
1.Pregătiți lipiile.
2.Bateți ouăle și smântâna pentru gătit până la omogenizare, folosind telul.
3.Tapetați tava cu hârtie de copt. Puneți prima lipie pe ea și ungeți-o cu ¼ din compoziția de ouă și smântână, folosind pensula.
4.Așezați a doua lipie pe prima. Ungeți-o cu ¼ din compoziția de ouă și smântână.
5.Continuați să suprapuneți lipiile, ungându-le cu compoziție de ouă și smântână.
6.Răspândiți jumătate din cașcavalul dat prin răzătoarea mică pe suprafața lipiilor suprapuse.
7.Adăugați parizerul tăiat în rondele. Presărați puțin cașcaval ras pe suprafața lui.
8.Adăugați roșiile tăiate în rondele.
9.Adăugați rucola spălată și uscată.
10.Adăugați cașcavalul rămas.
11.Coaceți lipiile timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
12.Tăiați-le în bucăți și serviți-le cu multă plăcere!
VEZI ȘI: Paste carbonara, rețetă simplă. Modul clasic italian de a pregăti acest deliciu culinar
Pentru a pregăti paste carbonara după o rețetă simplă trebuie să știi anumite secrete. Pastele Carbonara sunt un preparat italian foarte popular. Această mâncare presupune spaghete cu bucăți de obraji de porc crud, amestecate cu sos din ouă și brânză. Aceste paste sunt extrem de apreciate și datorită sosului carbonara.
În varianta clasică italiană a sosului Carbonara acesta se gătește fără smântână, doar cu gălbenușuri de ou. Însă, astăzi marii bucătari recomandă gătirea pastelor Carbonara cu smântână. Nici usturoiul nu se conține în rețeta pregătirii pastelor clasice Carbonara. Însă, odată cu timpul și rețetele și-au modificat compoziția, devenind extrem de diferite de cele autentice.
Pentru a pregăti pastele carbonara nu ai nevoie de multe ingrediente. Sunt suficiente să ai spaghete aproximativ 200 g, bacon 150 g, frișcă de 20% în jur de 150 ml, parmezan 50 g și gălbenuș de ou 3 buc. Pentru a obține un gust deosebit unele gospodine mai adaugă și usturoi 2-3 căței, ulei vegetal pentru prăjit, și desigur sare și piper negru.
După ce te-ai asigurat că nici un ingredient nu-ți lipsește poți să te apuci de gătit. Întâi de toate este nevoie să tai baconul în fâșii subțiri sau cuburi mici. Ulterior, se curăță usturoiul și se toacă mărunt. Unele gospodine mai folosesc și verdeață pentru un gust mai fresh. Verdeața este bine să o folosești atât în preparatele din carne, cât și în salate sau paste. Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu