Presa americană se grăbește cu verdictul pentru Sabrina Voinea, înaintea deciziei TAS

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Camelia Voinea, mama și antrenoarea Sabrinei Voinea, s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) cu privire la eroare de la Jocurile Olimpice. Cu toate acestea, presa din SUA se grăbește să dea un verdict în cazul gimnastei din România.

Gimnasta Sabrina Voinea a fost depunctată la Jocurile Olimpice de la Paris cu 0,1, după ce o fotografie pe care s-au uitat arbitrii arăta că sportiva ar fi depășit marginea covorului. Cu toate acestea, Sabrina a atenționat ieri că respectiva fotografie nu este din ziua finalei, ci mai veche, cel mai probabil din finala pe echipe sau din prima zi de concurs.

„Și Nadia Comăneci s-a uitat pe absolut toate imaginile și filmulețele, dar arbitrii i-au arătat că eu aș fi ieșit din covor. Poza aia, cum am precizat, este din finala pe echipe sau prima zi de concurs. Mai mult, în poza aia se vede doar călcâiul, nu și costumul sau altceva. Este o poză falsă, care nu este făcută ieri“, a precizat gimnasta.

După cum a precizat Sabrina, Nadia Comăneci a fost alături de ea și imediat după finala de la sol, a mers la arbitrii pentru a cere explicații cu privire la depunctarea gimnastei. 

„Am fost la arbitra-șefă ca să înțeleg de ce i s-a făcut această deducție de 0,1 Sabrinei Voinea. Au spus că au o fotografie cu o bucățică mică a călcâiului ei, care a ieșit puțin afară din linie, ceea ce eu nu am văzut, însă au refăcut fotografia. Am înțeles că la valoare, la dificultate, în prima zi a avut valoarea din șase, astăzi i-au dat din 5.9. (n.r. - de fapt, în calificări, exercițiul Sabrinei a avut dificultatea 6.200, iar ]n finala pe echipe 6,000).

Sunt mândră de aceste fete, au concurat fabulos, iar exercițiile la sol au fost fantastice astăzi. Mă bucur enorm, sper ca toată lumea s-a bucurat să vadă această finală. Sper ca acești copii să continue și să motiveze generația de astăzi. Nu poți face contestație la nota de execuție, asta este regula”, a declarat Nadia Comăneci pentru TVR Sport.

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a anunțat ieri că va boicota ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că „este inadmisibil ca, într-o competiție de asemenea anvergură, care promovează valori precum respectul, înțelegerea și excelența, o copilă care își câștigase onest medalia să fie privată cu brutalitate de un rezultatul muncii sale de patru ani”.

„Eu nu vreau să mă cert astăzi cu nimeni, ci doar aleg să protestez prin gestul meu față de o nedreptate flagrantă la adresa unor românce care și-au probat din plin valoarea!“, a anunțat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI           -          Mama Sabrinei Voinea va sesiza TAS: Să dăm toate cărțile pe față!

Foto: Agerpres

CITEȘTE ȘI              -            Există un precedent pentru Sabrina Voinea. Cum ar putea primi medalia de bronz gimnasta din România

Presa din SUA, verdict înaintea TAS

Publicația americană Yardbraker s-a grăbit să dea un verdict pentru gimnasta Sabrina Voinea, înainte ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să vină cu o decizie în urma sesizării formulate de Camelia Voinea.

„Românii vor face apel la TAS. Totuși, este puțin probabil ca apelul să aibă succes, având în vedere că TAS se implică rar în dispute legate de punctaj. Recursul va fi probabil respins în totalitate.

Cu toate acestea, oamenii din România nu s-au ferit de cuvinte. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va protesta și nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, în timp ce Sabrina Voinea, care a încheiat pe locul 5, și-a anunțat retragerea din gimnastică în ziarele din România.

Din nefericire, Chiles este în prim-planul acestui incident, chiar dacă ea nu avut nicio implicare în contestația făcută de SUA“, a notat publicația americană Yardbraker, citată de Sport.ro.

CITEȘTE ȘI           -          Jordan Chiles, gimnasta care i-a ”smuls” bronzul Anei Bărbosu, lipsită de fair-play: E amuzant cum unii oameni nu pot fi niciodată fericiți...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel