Presa din Bruxelles, îngrijorată de economia din România: ”Poporul României ar trebui să fie punctul central al oricăror inițiative de dezvoltare”

Fotografie de la Paul Deetman/ Pexels
Fotografie de la Paul Deetman/ Pexels

Va ajunge România din urmă economia Europei de Vest?

Publicitate

Va ajunge România din urmă economia Europei de Vest? Aceasta a fost întrebarea dezbătută de revista Brussels Morning care apare de altfel și în varianta tipărită.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană (UE) nu va traversa încă un deceniu de expansiune economică slabă deoarece aceasta a câștigat înțelepciune din erorile de politică care au urmat după ultima criză globală.  În consecință, guvernele au intervenit cu asistență politică fermă și fără precedent atunci când a izbucnit pandemia pentru a proteja veniturile în ciuda blocajelor prelungite. După aceasta, a avut loc o recuperare rapidă, iar până în 2021, UE a revenit la culmile pe care le atinsese înainte de epidemie.

Pe de altă parte, conflictul din Ucraina a pus capăt acestei reapariții trecătoare, iar efectele secundare ale acestui conflict continuă să aibă un efect devastator asupra economiilor. Un nivel ridicat al inflației și înăsprirea ulterioară a politicii monetare ca urmare a măsurilor de sprijinire a pandemiei, mai puțină flexibilitate fiscală datorită acestor măsuri, întreruperi ale fluxurilor comerciale și financiare și un grad ridicat de incertitudine, toate indică o dezvoltare economică lentă. 

Brussels Morning: ”Oamenii, nu locurile, sunt în centrul dezvoltării”

Potrivit publicației sus menționate, poporul României ar trebui să fie punctul central al oricăror inițiative de dezvoltare implementate în România, mai degrabă decât în ​​regiunile sau orașele țării. Publicația mai explică că indiferent de efortul depus pentru dezvoltarea regională, vor exista întotdeauna anumite zone care vor crește mai repede decât altele, iar acest lucru va alimenta migrarea persoanelor din zonele care vor fi mereu mai puțin dezvoltate, către cele care vor fi cu un pas înainte. Așadar, potrivit sursei citate, românii ar trebui să fie în centrul oricărei inițiative de dezvoltare luate în România.

”Eșec aproape probabil”

Pe de altă parte, aceștia avertizează că dacă se va pune accent pe dezvoltarea regională în defavoarea dezvoltării sociale, România ar trebui să se pregătească de un ”eșec aproape probabil” 

”Dacă promovarea dezvoltării regionale echilibrate este unul dintre obiectivele dumneavoastră primare, ar trebui să vă pregătiți pentru un eșec aproape probabil. Dacă, pe de altă parte, scopul tău este să oferi cât mai multor oameni acces la oportunități, atunci vei crea condițiile potrivite pentru o dezvoltare sănătoasă și rapidă, folosind în același timp mai bine resursele limitate pe care guvernul le are la dispoziție dacă să ofere instituții esențiale (în special securitate publică, educație și îngrijire medicală) și infrastructură bună”, scrie Brussels Time.

În concluzie, publicația mai oferă câteva sfaturi României:

”Apropierea României de Europa de Vest, care găzduiește cea mai mare economie din lume, îi conferă un avantaj distinct față de alte națiuni emergente. Ar trebui să profite de această mare oportunitate lucrând pentru o și mai mare unitate europeană. Pentru atingerea acestui obiectiv, va fi necesar să se promoveze circulația liberă a oamenilor în această zonă și să se investească în infrastructură strategică (legăturile autostrăzilor sunt deosebit de importante în acest sens)”.

Youtube video image

Citește și:

Românii, în top 10 pe lista marilor investitori în Dubai. Rusia, Marea Britanie și India ocupă primele locuri

În urma crizei din februarie, o serie de persoane cu valoare netă mare s-au mutat în țări mai sigure, stabile și cu creștere rapidă din întreaga lume.

Rușii au apărut ca și cumpărători de bunuri de top pe piața imobiliară din Dubai, depășind indienii, investitorii britanici și italieni. Potrivit raportului din trimestrul al treilea din 2022, publicat de brokerajul Betterhomes, rușii sunt urmați de investitori din Marea Britanie, India, Germania, Franța, SUA, Pakistan, Liban, Canada și România.

În prima jumătate a anului 2022, indienii au fost cei mai buni cumpărători de proprietăți în Dubai, urmați de cetățeni din Regatul Unit, Italia, Rusia și Franța.

”Europenii au dominat numărul cumpărătorilor din străinătate de-a lungul anului 2022. Conflictele globale și atenuarea sporită a europenii i-au plasat pe ruși în fruntea clasamentului nostru ca și cumpărători nerezidenți numărul unu în Dubai. Regatul Unit deține o poziție puternică pe locul doi, deoarece mai multe persoane văd valoarea cumpărării imobiliare în Dubai și diversele beneficii pe care, fără îndoială, le oferă, cum ar fi siguranță, soare și oportunități nesfârșite”, a spus Betterhomes în raportul său trimestrial.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel