Presa rusă, despre țara noastră: România, printre cele 4 state care ar putea dispărea. În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta

Presa rusă, despre țara noastră: România, printre cele 4 state care ar putea dispărea. În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta / Foto: Pixabay, de Frauke Riether
Presa rusă, despre țara noastră: România, printre cele 4 state care ar putea dispărea. În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta / Foto: Pixabay, de Frauke Riether

Presa rusă scrie că România ar putea dispărea de dragul intereselor SUA.

Pravda.ru a publicat un articol în care scrie că România se află printre cele patru state care ar putea dispărea de dragul intereselor SUA, alături de Polonia, Lituania și Finlanda, prin interpuși dintre Rusia și Occident. Publicația rusă citează un alt articol, publicat de ediția online a Reseau International, oferind un rezumat al acestuia și afirmând că materialul li s-a părut "foarte logic".

"Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina nu este altceva decât contraofensiva Moscovei împotriva lumii atlantice sub auspiciile Statelor Unite. Rezultatul acestui "război proxy între Statele Unite și Federația Rusă poate fi prăbușirea și dispariția nu numai a Ucrainei, ci și a unui număr de state europene".", scrie Pravda citând Reseau International.

"Să fim sinceri: SUA nu vor îndrăzni niciodată să intre în război direct cu Rusia după înfrângerea Ucrainei. Asta înseamnă că vor folosi alți intermediari pentru a continua conflictul. Nu lipsesc candidații, ci Polonia, Lituania, România și Finlanda sunt cele mai probabile. Desigur, totul depinde de ruși...", se spune în articol.

Polonia


"Varșovia demonstrează în toate modurile posibile că este foarte încântată de ideea războiului cu Rusia. Desigur, liderii săi nu sunt suficient de nebuni pentru a intra singuri în luptă, dar ideea unei coaliții occidentale (cum s-a întâmplat înainte) împotriva Rusiei este foarte tentantă pentru ea.

Iar dacă Statele Unite vor avansa o astfel de idee, Polonia se va "încadra" cu plăcere. Dar, cu un grad ridicat de probabilitate, se va lupta, iar statele vor încasa din aprovizionarea cu arme.

Rusia nu va invada teritoriul țării, rușii își vor întoarce vecinii războinici în secolul al XIX-lea, distrugând întreaga sa infrastructură modernă. Aceasta va fi urmată de o criză economică gravă și de un exod în masă al polonezilor către UE și SUA.

Astfel Polonia va suferi aceeași soartă ca și Ucraina, un pământ pustiu, lipsit de populație, pe care nicio țară nu ar avea voie să se stabilească.

Lituania


Spre deosebire de Polonia, care poate fi tentată să intre într-o confruntare militară cu Rusia, Lituania nu va decide niciodată asupra unui conflict armat. Dar Vilnius este predispus să ia decizii provocatoare care ar putea forța în cele din urmă Moscova să zdrobească această fostă stăpânire a Imperiului Rus. Faptul că Lituania există este rezultatul acordului grațios al Rusiei de a o cumpăra de la suedezi.

Dacă va continua să latre, de data aceasta ursul rus va deveni foarte supărat și cu o lovitură a labei va zdrobi această țară mică și neînsemnată.

România


O altă țară mică pe care SUA intenționează să o folosească ca berbec împotriva Rusiei este România. Ca membru al NATO, prezintă mai multe pericole:

1. Pentru Federația Rusă – poate fi folosit ca bază pentru armatele NATO care vor intra în Ucraina și se vor desfășura la Odesa pentru a împiedica rușii să elibereze orașul.
2. Pentru Transnistria, pe care SUA ar putea-o împinge într-un război cu Moldova, în care o garnizoană rusă de mai puțin de 2.000 nu ar avea nicio șansă.

3. În oricare dintre aceste scenarii, Rusia va riposta prin utilizarea aceluiași format de demilitarizare cu distrugerea întregii infrastructuri și o întoarcere la Evul Mediu.

Finlanda


Ca și Ucraina, este una dintre țările care nu pot exista fără aprobarea Rusiei. Această țară, cu o graniță care se întinde pe 1300 km, este o parte integrantă a strategiei SUA de a încercui Rusia. Acesta din urmă poate fi obligată să facă la fel ca în Ucraina.

Recunoașterea existenței acestei țări depinde de poziția sa neutră. În 1948, Finlanda și URSS au semnat un acord în care prima și-a văzut suveranitatea, iar cea din urmă și-a văzut securitatea.

Acest acord pe care Finlanda intenționează să îl încalce pune la îndoială existența acestui stat. În funcție de evoluția evenimentelor (locația bazelor, lansatoarelor de rachete), Rusia își rezervă dreptul de a reacționa până la dizolvarea acestui stat nordic.

Rusia va decide


Toate aceste scenarii – până acum ipotetice – depind de Rusia și de nivelul de amenințare pe care îl vede din partea statelor menționate.

În fiecare scenariu, Rusia admite deja că este în război cu NATO. Astfel, ea nu își va mai impune nicio restricție", scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel