Presa suedeză: Românii sunt flămânzi, în timp ce mega-Catedrala Mântuirii Neamului se ridică

Un liberal suedez critică dur construirea Catedralei Mântuirii Neamului din București, precizând că UE ar trebui să ceară ca România să își îndeplinească obligațiile de membru și să facă o prioritate din cetățenii săi saraci, înaintea acestui proiect "faraonic".

"Românii sunt flămânzi, în timp ce mega-catedrala se ridică", este titlul unui articol publicat pe site-ul suedez The Local, semnat de asistentul social Jenny Sonesson, fost consilier politic al Cabinetului suedez, din partea Partidului Liberal.

Ea relatează cum, pe măsură ce se plimbă pe străzile capitalei suedeze Stockholm, în perioada Crăciunului, trece pe lângă "ceea ce a devenit o caracteristică a străzilor din Suedia în ultimii ani - imaginea cerșetorilor români", care stau "înfășurați în paturi, încercând să alunge frigul iernii".

"Sunt deznădăjduită când mă gândesc cum Guvernul României prioritizează construcția de biserici înaintea bunăstării poporului român", continuă Jenny Sonesson, citată de ziare.com.

"Proiectul aproape faraonic a început în anul 2010 și urmează să se încheie în doi ani. Costurile nu se știu, însă vor fi măsurate în sute de milioane de euro. Ziarul francez Le Figaro estimează că suma va ajunge la un miliard de euro.

Într-una dintre cele mai sărace țări ale Europei, există resurse pentru a construi o catedrală de 125 de metri, cu arcuri aurii, și în același timp o mamă și cei patru copii ai săi sunt nevoiți să trăiască într-o cocioabă, fără apă sau curent electric", mai arată asistentul social.

Vezi și: Patriarhia anunță ADEVĂRATUL cost al Catedralei Mântuirii Neamului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel