Preşedinta Georgiei a cerut oamenilor să iasă în stradă luni pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor parlamentare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, le cere oamenilor să iasă în stradă luni pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor parlamentare.

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, a cerut duminică oamenilor să iasă în stradă luni seara pentru a protesta faţă de rezultatele alegerilor parlamentare, transmite Agerpres. Îndemnul acesteia vine după ce comisia electorală a anunţat că partidul de guvernământ a câştigat aceste alegeri, informează Reuters.

Partidul Visul Georgian a obţinut aproape 54% din voturi, a declarat comisia, în timp ce partidele de opoziţie au contestat rezultatul, iar observatorii au raportat încălcări semnificative.

Salome Zurabişvili, o fostă aliată a formaţiunii politice Visului Georgian, a devenit un critic feroce al partidului de guvernământ. Ea a declarat că nu recunoaşte rezultatele scrutinului şi a vorbit despre vot ca despre o operaţiune specială a Rusiei.

Preşedinta Georgiei: Suntem martori şi victime ale unei operaţiuni speciale ruseşti



"Suntem martori şi victime ale unei operaţiuni speciale ruseşti, o formă modernă de război hibrid împotriva poporului georgian", a declarat ea, conform AFP.

Preşedinta Georgiei nu a clarificat dacă consideră că Rusia a avut un rol direct în alegeri.

"A fost o fraudă totală, o eliminare totală a voturilor voastre", le-a spus reporterilor Salome Zurabişvili, flancată de liderii partidelor de opoziţie georgiene.

Salome Zurabişvili a cerut georgienilor să protesteze luni seara în centrul capitalei Tbilisi "pentru a anunţa lumea că nu recunoaştem aceste alegeri".

Rezultatele scrutinului, o lovitură pentru georgienii pro-occidentali



Cu buletinele din aproape toate secţiile de votare numărate, rezultatele scrutinului au fost o lovitură pentru georgienii pro-occidentali care au prezentat alegerile drept o alegere între un partid de guvernământ care a aprofundat legăturile cu Rusia şi o opoziţie care urmăreşte o integrare rapidă în UE.

Visul Georgian, care se îndreaptă acum spre un al patrulea mandat, va ocupa 89 de locuri în Parlament, cu unul mai puţin decât a obţinut în 2020. Partidele de opoziţie pro-occidentale au obţinut 61 de locuri.

Fostul preşedinte Mihail Saakaşvili, aflat în închisoare şi, de asemenea, foarte critic la adresa guvernului, a cerut, de asemenea,"demonstraţii masive" pentru a "a arăta lumii că luptăm pentru libertate", potrivit AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel