Președinte 2024 după epoca Iohannis. Badea, Ciuvică și Chirieac, previziuni despre Ciolacu

GUVERN
GUVERN

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut o întrevedere cu Secretarul de stat american Antony Blinken, în cadrul vizitei de lucru pe care șeful Executivului român o efectuează în aceste zile în Statele Unite ale Americii.

Marcel Ciolacu începe să calce a președinte cred unii analiști sau jurnaliști. Toată agenda sa externă este interesantă - de la vizita în Israel, ședința comună de Guvern de la Kiev, numeroasele vizite la Bruxelles și așa mai departe, culminând cu vizita în SUA. Totul pare a fi un mare pas înainte pentru candidatura la prezidențiale.

5. Întreveder... (ciolacu-sua_66165200.jpg)

Mircea Badea crede premierul Marcel Ciolacu va candida la preşedinţia României. La fel și Bogdan Chirieac. Mugur Ciuvică este de altă părere: crede că Marcel Ciolacu nu va intra în cursa pentru președinte.

„Eu cred că își ia avânt pentru candidatura la prezidențiale. S-a gândit absolut firesc să se asigure că SUA sunt ok cu el. (...) Așa m-am gândit. În opinia mea, în România, Marcel Ciolacu este într-o eternă campanie electorală - de la mersul cu metroul, la lupta cu tot felul de dușmani - cei mai mulți dintre ei fiind imaginari - etc... Este într-o perpetuă campanie electorală, așa că este firesc să se ducă și în SUA. S-a dus să vadă și oamenii de acolo că nu este vreun bizar. În opinia mea, este cel mai ascultător politician și se manifestă plenar în acest sens. Ați înțeles ce vreau să spun”, a zis Mircea Badea.

2. -imagine fara descriere- (ciolacu-sua_48173200.jpg)

„Mugur Ciuvică m-a contrazis și mi-a spus că Marcel Ciolacu nu candidează la prezidențiale. L-am întrebat pe ce se bazează. Răspunsul lui a fost: „pentru că pierde”, pe ideea că PSD tot timpul pierde prezidențialele... și că ar fi fraier Ciolacu să candideze. Eu nu spun că va candida, dar așa mi s-a părut. Nu pot percepe altfel campania sa electorală. Activitatea lui Marcel Ciolacu în România mi se pare o campanie electorală. La ce bun atunci dacă nu ar candida? Este pe tot terenul. Poate nu va candida, dar vă spun doar cum privesc eu lucrurile”, a mai spus realizatorul TV la emisiunea „În gura presei”, la Antena 3 CNN.

3. Sursa foto... (ciolacu--despre-schengen-asteptam-decizia-olandei-privind-bulgaria-si-vom-vedea-cum-va-actiona-romania_96785500.jpg)

Mugur Ciuvică nu crede însă că Marcel Ciolacu va candida la prezidențiale 2024. El este de părere că un profil extern puternic nu este suficient. „Mai este până la anul... ne pasc războaie de toate felurile... Dar în momentul acesta, vă spun că Marcel Ciolacu nu candidează la prezidențiale”, a zis Mugur Ciuvică.

Întrebat de unde știe că nu va candida, Mugur Ciuvică a zis: „Pentru că nu este prost. Ciolacu este chiar tipul de supraviețuitor. El știe ce i s-a întâmplat, de exemplu, Vioricăi Dăncilă, când a fost împinsă să candideze la prezidențiale, ca apoi să piardă și Guvernul, și partidul. Repet: Ciolacu nu va candida pentru că nu este prost și este tipul supraviețuitor”. 

Bogdan Chirieac nu este de acord cu Mugur Ciuvică: „Eu l-aș vedea candidând. Plus că Dăncilă și Ciolacu, ca oameni politici, sunt diferiți”.

Jurnalista Diana Tache a spus că Marcel Ciolacu „își creează legitimitate în rândul oamenilor, astfel încât electoratul să țină cont și de subiectele interne, dar și de cele externe”.

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel