Preşedintele Sudanului anunţă că nu va candida pentru un nou mandat

Omar el-Bashir
Omar el-Bashir

Preşedintele Sudanului, Omar el-Bashir, nu va candida pentru un nou mandat în cursul următorului scrutin prezidenţial, anunţă un oficial din cadrul Partidului Naţional al Congresului (NCP), aflat la putere.

"Vă pot confirma în proporţie de sută la sută că el-Bashir nu va candida pentru un nou mandat în următoarele alegeri prezidenţiale. Va lăsa altor personalităţi posibilitatea de a candida pentru acest post", a declarat Rabie Abdoul Ati, citat de AFP și preluat de Mediafax.

"Dar nu este vorba de presiuni. Nu are legătură cu schimbările care se produc în lumea arabă. Este vorba de strategia politică a NCP pentru extinderea participării", adaugă el.

Omar al-Bashir, ajuns la putere printr-o lovitură de stat militară în 1989, a fost reales pentru un mandat de cinci ani în aprilie 2010, în pofida inculpării de către TPI pentru crime de război şi acte de genocid comise în Darfur. Acestea au fost primele alegeri multipartite începând din 1986, dar au fost marcate de boicotul opoziţiei şi de acuzaţii de fraudă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel