Preşedintele Agrostar cere demisia lui Ţurcanu de la ANSVSA

Mihai-Turcanu
Mihai-Turcanu

Demisia șefului ANSVSA,  Mihai Țurcanu, este cerută de către producătorii şi procesatorii de alimente, acuzat că a gestionat prost criza laptelui infestat cu aflatoxină. Circa 80 de tone de lapte care conţineau această substanţă cancerigenă au fost oprite de la comercializarea de pe piaţă.

 "Vreau să remarc prestaţia lamentabilă a ANSVSA şi eu cer public prim-ministrului şi ministrului Agriculturii să îl demită pe domnul Ţurcanu, pentru că modul cum a gestionat această situaţie îngrijorează producătorii, afectează consumatorii şi, până la urmă, nu ştim nimic din ceea ce s-a întâmplat. Nu poţi să ieşi pe scări şi să dai nişte declaraţii în care nu spui nimic, ca preşedinte al ANSVSA", a declarat preşedintele Agrostar, Ştefan Nicolae, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

El apreciază că Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) trebuie să vină cu probe concrete, să facă publice buletinele de analiză, să spună de unde a fost adus un anumit sortiment de lapte şi ce cantitate de aflatoxină conţine, pentru a fi transparentă faţă de consumatori.

 De asemenea, şeful Agrostar a precizat că nu i se pare corect că nu se ştie despre ce firme este vorba în acest scandal, spunând că acestea ar trebui identificate şi luate măsuri potrivit legislaţiei în vigoare.

 Şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, a spus, luni, la Antena 3, că preşedintele ANSVSA ar trebui demis, după ce, "din exces de zel", a băgat panică în populaţia României prin anunţul său potrivit căruia există lapte toxic pe rafturi.

 ANSVSA a anunţat luni, că probele de lapte de la trei ferme şi două unităţi de prelucrare prezintă suspiciunea depăşirii limitelor admise pentru aflatoxină, în urma efectuării analizelor în cadrul laboratoarelor din reţeaua sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Referitor la această problemă, PNL ar face presiuni la PC pentru ca directorul ANSVSA să nu fie demis, relatează B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel