Președintele american Joe Biden ar fi fost supus unui control medical - surse Politico

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Citește în articol mai multe despre controlul medical la care ar fi fost supus președintele SUA, Joe Biden.

Președintele Joe Biden a declarat miercuri seară în cadrul unei întâlniri private cu peste 20 de guvernatori democrați că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută și că se simte bine, potrivit a trei persoane la curent cu discuția.

În timpul unei întâlniri de o oră, provocată de intensificarea îngrijorărilor cu privire la sănătatea și viabilitatea sa politică, un guvernator l-a întrebat pe Biden despre starea sa fizică. Președintele a menționat că a efectuat un control medical în ultimele zile și a afirmat că este în continuare sănătos, bătând în lemn pentru efect, potrivit a două dintre aceste persoane, cărora li s-a acordat protecția anonimatului pentru a descrie o întâlnire privată, citate de POLITICO.

Această declarație - în cadrul unei reuniuni organizate în grabă la Casa Albă, la care au participat aproape o duzină de guvernatori care s-au deplasat la Washington, în timp ce alții au participat online - a venit la doar câteva ore după ce secretarul de presă Karine Jean-Pierre a evitat întrebările directe ale reporterilor cu privire la examinarea președintelui dupa dezbatere.

„Președintele are examene medicale anuale regulate pe care le publicăm într-un raport detaliat. Vom continua să facem asta”, a spus ea.

Medic de la Casa Albă

Observația lui Biden, potrivit unei persoane familiarizate cu programul președintelui, se referea la un scurt control efectuat de un medic de la Casa Albă în zilele care au urmat dezbaterii, din cauza simptomelor persistente ale răcelii sale. Examinarea, a adăugat persoana respectivă, a fost scurtă și nu a inclus niciun test major.

Doi guvernatori democrați - Michelle Lujan Grisham din New Mexico și Janet Mills din Maine - și-au exprimat îngrijorarea față de Biden cu privire la posibilitatea ca acesta să câștige în continuare în statele lor, descriindu-le ca fiind competitive, au declarat două dintre persoanele care cunosc discuția. În 2020, Biden a câștigat New Mexico cu 11 puncte procentuale și Maine cu 9 puncte.

Întâlnirea de miercuri seară cu guvernatorii marchează cel mai recent efort al lui Biden de a păstra viabilitatea candidaturii sale în dificultate. Mai devreme în cursul zilei, el a participat la o convorbire video prin Zoom cu personalul de campanie și al Comitetului Național Democrat, promițând că ”nimeni nu îl împinge afară”. De asemenea, în ultimele zile, a efectuat o serie de apeluri către lideri de rang înalt ai Congresului și și-a reorganizat programul pentru weekendul de sărbători pentru a include călătorii în două state și un interviu cu ABC News.

După întâlnire, guvernatorii Tim Walz din Minnesota, Wes Moore din Maryland și Kathy Hochul din New York au declarat reporterilor că rămân cu Biden. Hochul a declarat că ”toți” guvernatorii ”și-au angajat sprijinul față de el, deoarece miza nu putea fi mai mare”.

„Ceea ce am văzut astăzi acolo a fost un tip care a fost cel în care toți am crezut de la început că îl va învinge pe Donald Trump. Și l-a învins pe Donald Trump”, a declarat Walz, care este președintele Asociației Guvernatorilor Democrați.

Cu toate acestea, în privat, cel puțin doi membri ai personalului și-au exprimat îngrijorarea. „Au reușit astăzi, dar este încă foarte neclar ce se va întâmpla”, a declarat unul dintre angajații care au avut cunoștință directă de întâlnire.

”În cursă pentru a câștiga”

În timpul întâlnirii, Biden și-a reiterat promisiunea că nu va fi scos din cursă și că este ”în cursă pentru a câștiga”, au declarat angajații. Biden și-a asumat responsabilitatea pentru prestația sa slabă la dezbatere, spunându-le guvernatorilor că nu a ascultat de personalul care i-a spus să își încetinească programul înainte de dezbatere.

Biden le-a spus guvernatorilor că dorește să călătorească mai mult și să interacționeze cu mai mulți alegători în cadrul unor evenimente. El a recunoscut, de asemenea, că mesajele campaniei sale trebuie îmbunătățite, spunând că trebuie să vorbească mai mult despre ceea ce îi afectează pe alegători și mai puțin despre statistici.

„Pentru mine, asta înseamnă să ne întoarcem la chestia cu 'Scranton Joe'. Problema este că îl avem pe bunicul Joe”, a declarat unul dintre angajații informați cu privire la apel.

O a patra persoană care a fost direct familiarizată cu întâlnirea a declarat că guvernatorii l-au îndemnat pe Biden să se concentreze mai mult asupra problemelor economice decât asupra politicii externe. Aceștia au remarcat, de asemenea, că președintele a spus că speră să organizeze mai multe sesiuni de ascultare în săptămânile și lunile următoare.

Vicepreședintele Kamala Harris a încheiat reuniunea cu un apel la unitate, a declarat o a cincea persoană informată cu privire la reuniune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel