Președintele american Joe Biden va face o vizită de stat la Paris. Întâlnire oficială cu președintele francez Emmanuel Macron

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află mai multe despre vizita oficială a președintelui american Joe Biden în Franța.

Președintele francez Emmanuel Macron îl va găzdui pe președintele Biden pentru o vizită de stat la Paris, după comemorarea Zilei Z, săptămâna viitoare, au anunțat joi președinția franceză și Casa Albă.

Angajamentul din 8 iunie va fi prima vizită de stat a președintelui Biden în Franța și vine înaintea unei serii de summituri, inclusiv a liderilor G7 și NATO, unde Ucraina va domina probabil discuțiile. Biden l-a găzduit pe Macron într-o vizită de stat la Washington în 2022.

Pe 6 iunie, lideri mondiali se vor reuni pe plajele din Normandia pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a debarcărilor din Ziua Z. Printre participanți se numără Regele Charles al Marii Britanii, Olaf Scholz al Germaniei și, posibil, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy.

Președinții francez și american vor discuta despre ajutorul pe termen lung acordat Ucrainei, a precizat Palatul Elysée într-un comunicat.

Pregătirea evenimentelor internaționale

„Coordonarea noastră strânsă privind crizele internaționale va servi la pregătirea următoarelor evenimente internaționale, inclusiv summitul G7 din iunie de la Bari și summitul NATO din iulie de la Washington”, se arată în declarație, conform POLITICO.

Se așteaptă ca Biden și Macron să discute, de asemenea, despre subiecte economice, spațiale și nucleare, precum și despre schimbările climatice.

Se spune că cei doi lideri se bucură de o relație caldă și prietenoasă, în ciuda dezacordurilor politice. Președintele francez, de exemplu, a criticat public legea americană de reducere a inflației pentru că a avut un impact asupra investițiilor în Europa.

Vizita are loc înainte de alegerile europene de la sfârșitul săptămânii viitoare, care se așteaptă să producă câștiguri importante pentru extrema dreaptă franceză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel