Președintele Băsescu face jocurile PDL de la umbră, din Neptun

Apele din PDL sunt departe de a se limpezi, chiar dacă Traian Băsescu se află pe Litoral, la Neptun. După ședința furtunoasă de joi a Colegiului Director, în urma căreia toată conducerea partidului a demisionat, orgoliile liderilor din Modrogan au dat în clocot. Aripa lui Vasile Blaga și a lui Mihai Răzvan Ungureanu par a se pregăti de confruntarea finală de duminică, pe fondul luptelor de culise.

Practic, PDL este scindat la ora actuală în cel puțin  două tabere, care se pregătesc pentru confruntarea finală de duminică, când liderii ar trebui să ia o decizie clară de a pune partidul pe linia de plutire, cât se mai poate până la alegerile parlamentare din noiembrie.

Președintele Senatului și marele perdant din primăvară lui 2011, de la congresul partidului, Vasile Blaga, pare că nu va renunța în a se impune la cârma partidului. De altfel, acesta este susținut de vechii lideri din PDL, care încă mai au ceva de spus în  partid.

De partea cealaltă, aripa fostului președinte, Emil Boc, vrea să-l aducă la conducerea PDL pe Mihai Răzvan Ungureanu, care se pare este susținut din umbră și de președintele Traian Băsescu, cel care l-a adus și în Palatul Victoria, ca premier. De asemenea, MRU este  și favoritul Robertei Anastase, dar și mai tinerilor liberal-democrați.

Potrivit surselor De Ce News,  Vasile Blaga ar câștiga în fața lui MRU, dar presiunile și amenințările care se exercită asupra susținătorilor președintelui Senatului sunt imense. După cum știm, și la alegerile din primăvara lui 2011,  Blaga era favorit înainte de începerea congresului și a pierdut în fața lui Emil Boc, tot din cauza manevrelor de culise.

În acest conflict, Traian Băsescu pare a avea un cuvânt greu de spus. După cum am mai arătat, președintele nu s-a implicat în conflictul dintre șefii PDL, așteptând să vadă în ce direcție merge conflictul, sau mai bine zis dacă scenariul său, pus la cale din umbră cu fostul și actualul consilier prezidențial, Sebastian Lăzăroiu,  dă roade.

Aflat pe Litoral, departe de agitația din Modrogan, Traian Băsescu a fost urmat și de Roberta Anastase și poate îl vor mai urma și alți apropiați ai domniei sale și, de ce nu, chiar Mihai Răzvan Ungureanu. Și unde se poate aranja o lovitură  de maestru asupra partidul care l-a adus de două ori la Cotroceni, decât la o terasă pe malul mării, poate la Cireșica, locul cel mai drag președintelui Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel