Președintele Biden avertizează! COVID nu a fost încă învins

Pixabay
Pixabay

Președintele american Joe Biden a avertizat că „boala COVID -19 (nu) a fost încă învinsă”, cerându-le americanilor să se vaccineze. 

Preşedintele american, Joe Biden, a avertizat duminică că „boala COVID -19 (nu) a fost încă învinsă şi le-a cerut compatrioţilor se se vaccineze, aceasta fiind cea mai patriotică acţiune, mesaj adresat cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a SUA, relatează Agerpres, citând AFP.

Cu toate acestea, preşedintele SUA a dat asigurări că virusul nu ne mai controlează vieţile, în timp ce circulaţia rapidă a variantei Delta şi rata scăzută de vaccinare în unele regiuni îi îngrijorează pe experţi.

SUA sărbătoresc 4 iulie departe de obiectivul pe care şi l-a stabilit preşedintele Joe Biden, care îşi propusese ca 70% dintre adulţi să fi primit deja cel puţin o doză de vaccin anticoronavirus până la această dată. Apelurile la imunizare s-au înmulţit în rândul autorităţilor din cauza faptului că varianta Delta, detectată pentru prima dată în India, reprezintă în prezent 25% din noile cazuri de contagiere în SUA, după cum a dezvăluit joi directoarea Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky.

Varianta Delta pune lumea occidentală în pericol

Ministrul Sănătății Olivier Veran i-a avertizat pe francezi cu privire la amenințarea variantei Delta, avansând ideea apariției unui al patrulea val al epidemiei de coronavirus de la finele acesti luni.

Ministrul Sănătății a postat un mesaj pe Twitter în care remarcă faptul că în ultimele cinci zile rata infectării nu s-a redus, ci a crescut. Veran a spus că, prin vaccinarea masivă a populației și respectarea distanțării, impactul ar putea fi limitat.

„Nu vrem un [al patrulea] val și astăzi avem posibilitatea să îl evităm”, a mai spus el recent. „În Anglia, au trecut de la 2000 de cazuri pe zi la aproape 25.000 de cazuri pe zi într-un interval de 4 până la 5 săptămâni”, transmite Mediafax.

Noi restricții

Medicul Adrian Marinescu a fost întrebat la Realitatea plus dacă România riscă să ajungă în situația de a impune din nou restricții având în vedere situația tot mai multor europene, în care răspândirea tulpinii Delta vine și cu noi restricții.

"Sigur, trebuie să fim realiști, dar să nu intrăm în panică. Există posibilitatea să avem mai multe infectări la sfârșitul verii sau în toamnă. (...) Riscul există ca și în alte țări din Europa.", a răspuns Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel