Președintele Braziliei Lula da Silva a făcut o vizită 'prietenoasă' la Paris unde s-a întâlnit cu liderul stângii radicale franceze Jean-Luc Melenchon

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva s-a întâlnit vineri la Paris cu opozantul francez de extremă stânga Jean-Luc Melenchon, fiind o vizită 'prietenoasă' pentru ambii politicieni, chiar dacă există diferenţe cu privire la acordul de liber schimb UE-Mercosur, potrivit AFP. 

'Este întotdeauna prietenos, există o relaţie bună (...) Am discutat mult', a spus Jean-Luc Melenchon, care a mers la hotelul unde este cazat Lula, figură istorică a stângii braziliene, în vizită la Paris pentru a participa la summitul privind noul pact financiar global organizat de Palatul Elysee.

Jean-Luc Melenchon, în vârstă de 71 de ani, şi Lula, în vârstă de 77 de ani, se cunosc de mult timp. Liderul francez al stângii radicale a vizitat închisoarea în care se afla brazilianul, condamnat pentru corupţie, în 2019.

'O oră în dialog cu Lula. Mercosur este un tratat inegal şi brutalizant', a scris pe Twitter fostul candidat la preşedinţie şi lider al partidului Franţa Nesupusă (La France Insoumise). Mercosur (Brazilia, Argentina, Paraguay şi Uruguay) a încheiat un acord cu Uniunea Europeană în 2019, dar acesta nu a fost ratificat, în parte din cauza preocupărilor europene cu privire la politicile de mediu ale fostului preşedinte brazilian Jair Bolsonaro.

Poziţiile s-au schimbat odată cu revenirea la putere a lui Lula în ianuarie, dar cerinţele de mediu ale europenilor atenuează entuziasmul blocului sud-american.

'Neîncrederea' nu poate ghida acest acord, a declarat Lula recent, care a vorbit despre acest subiect vineri la un prânz la Palatul Elysee cu preşedintele francez Emmanuel Macron. Preşedintele brazilian urmează să se întâlnească şi cu primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo.

Vezi și - Lula a discutat cu Putin despre o soluție de pace în Ucraina

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a discutat, la sfârșitul lunii mai, cu liderul rus Vladimir Putin despre o soluție de pace în Ucraina.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a avut o convorbire telefonică alături de omologul său din Rusia, Vladimir Putin. Potrivit șefului statului din Brazilia, țara sa este deschisă dialogului cu privire la Ucraina, conform The Guardian.

Lula a postat pe Twitter un mesaj în care a reiterat dorința Braziliei de a discuta cu ambele părți ale războiului din Ucraina:

„Tocmai am vorbit la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. I-am mulțumit pentru invitația de a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg și i-am răspuns că nu pot merge în Rusia în acest moment, dar am reiterat disponibilitatea Braziliei, alături de India, Indonezia și China, de a discuta cu ambele părți ale conflictului în căutarea păcii“, a transmis Luiz Inácio Lula da Silva. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel