Președintele Bulgariei, acuzații la adresa Austriei lui Nehammer: Asta trebuie să facem noi!

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele Rumed Radev a vorbit despre aderarea Bulgariei la Spațiul Schengen.

Pentru a intra în Schengen, trebuie să convingem publicul din Austria, nu numai politicienii, că Bulgaria este un membru de încredere al UE, își protejează bine frontierele și merită să facă parte din acest spațiu, a declarat marți președintele Rumen Radev briefing la sediul ONU, conform BTA.

„Trebuie să lucrăm mult mai activ, nu doar la nivel politic cu Austria. Trebuie să lucrăm în așa fel încât să convingem publicul din Austria că ar trebui să fim membri ai spațiului Schengen, astfel încât publicul din Austria să-și poată ajuta politicienii să ia o decizie”, a spus Radev.

Șeful statului bulgar l-a felicitat pe omologul său austriac Alexander Van der Bellen, cu care s-a întâlnit în marja Adunării Generale a ONU și i-a mulțumit pentru sprijinul sistematic pe care îl acordă Bulgariei în drumul său către Schengen. „

El a făcut o serie de declarații publice că Bulgaria și România ar trebui să devină în curând membre ale spațiului comun Schengen”, a spus Radev.

Președintele Bulgariei, acuzații la adresa Austriei

Radev și-a amintit că a vizitat Austria de două ori în șase luni, la invitația primului ministru Karl Nehammer și a președintelui Van der Bellen, că a participat la forumul de la Wachau pentru a-și prezenta pozițiile nu numai politicienilor, ci și personalităților publice, mass-media, diplomați și academicieni.

„Așa că îl încurajez pe prim-ministrul Denkov să facă o vizită în Austria cât mai curând posibil, există modalități. Ar trebui să-l invite pe prim-ministrul Nehammer așa cum l-am invitat eu, am mers împreună la graniță, avem și un dialog regulat cu președintele, așa că că vocea noastră se aude mult mai bine și mai tare”, a spus Radev. Potrivit acestuia, acum nu există nicio politică în această direcție.

Agențiile bulgare de aplicare a legii prind traficanți de migranți din aproape toate statele membre UE care vin în Bulgaria pentru a face afaceri.

Dar, a spus el, centrele financiare și operaționale ale traficului ilegal nu sunt în Bulgaria, ci în Germania, Austria și Țările de Jos.

„Și dacă nu atingem aceste centre, imigrația ilegală prin Bulgaria va continua”, a adăugat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel