Președintele Chinei a vizitat Tibetul, o premieră în ultimii 31 de ani

Xi Jinping
Xi Jinping

Xi Jinping a vizitat Tibetul, o premieră în ultimele trei decenii.

Președintele chinez Xi Jinping a vizitat Tibetul, o regiune cu mari probleme politice. Conform BBC, este o premieră în ultimii 31 de ani ca un lider din China să meargă în vizită oficială în Tibet.

Președintele Xi a stat în Tibet de miercuri până vineri, însă vizita a fost făcută publică la nivel larg în ultima zi din motive de securitate. China este acuzată că subminează libertățile culturale și religioase în regiunea îndepărtată care este în principal budistă. Guvernul neagă însă acuzațiile.

Cum s-a desfășurat vizita lui Xi Jinping în Tibet?

În imaginile difuzate de compania de stat CCTV, Xi este văzut cum salută o mulțime de oameni îmbrăcați în straie populare și care flutură steagul chinez. Acesta a ajuns în Nyingchi, în Sud-Estul țării, vizitând mai multe locații pentru a se informa în legătură cu dezvoltările urbane. Ulterior, Xi Jinping a mers în capitala Lhasa prin intermediul unei căi ferate de mare altitudine.

În Lhasa, președintele Xi a vizitat Palatul Potala, casa tradițională a liderului spiritual tibetan Dalai Lama. Locuitorii capitalei au „raportat activități suspecte și monitorizarea circulației” înainte de vizită, anunță grupul International Campaign for Tibet. Xi Jinping a mai vizitat Tibetul acum 10 ani, din funcția de vicepreședinte. Ultima vizită oficială a unui președinte în Tibet a fost în 1990, când lider chinez era Jiang Zemin.

China refuză continuarea anchetei privind originea pandemiei

China a respins termenii propuși de Organizația Mondială a Sănătății pentru a investiga și mai în adâncime originile pandemiei de Covid-19. Conform BBC, conducătorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Chinei să fie mai cooperantă când vine vorba de stadiile timpurii ale epidemiei. Printre informațiile care ar fi bine să fie făcute publice ar fi interogările laboratoarelor de cercetare.

Ministrul adjunct al Sănătății din China, Zeng Yixin, a spus că cererea șefului OMS a arătat „disprețuire pentru bunul simț și o aroganță la adresa științei”. Acesta a adăugat că planul a fost politizat, iar China nu dorește să accepte o investigație mai profundă a originii pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel