Preşedintele CJ Argeş, reţinut pentru 24 de ore. Află ce mită ar fi luat, potrivit DNA

Nicolescu Constantin
Nicolescu Constantin

Preşedintele Consiliului judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce procurorii DNA Piteşti au făcut percheziţii la sediul CJ.

Nicolescu Constantin

Joi, preşedintele CJ Argeş, va fi prezentat Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă, informează realitatea.net

La ieşirea din sediul DNA, Nicolescu, vizibil emoţionat, a fost întrebat de jurnalişti pentru ce a fost reţinut, răspunzând: "Pentru că am muncit 45 de ani".

La insistenţele jurnaliştilor legat de acuzaţiile care îi sunt aduse, preşedintele CJ Argeş le-a spus acestora: "O să aflaţi".

Potrivit procurorilor DNA, Constantin Nicolescu este cercetat pentru "folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată", precum şi pentru fals intelectual şi uz de fals, în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene. De asemenea, el este acuzat de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.  Potrivit procurorilor, contractele au fost derulate între 2006 şi 2008, toate lucrările de reabilitare fiind realizate de o singură firmă, aflată "în relaţii contractuale şi în raporturi juridice cu familia inculpatului". Societatea în cauză a încasat banii atât pentru lucrări executate, cât şi pentru unele neexecutate. Constantin Nicolescu mai este acuzat că, în perioada 2006 - 2008, a primit de la un om de afaceri din Piteşti peste 66.000 de lei, precum şi produse, pentru ca în schimb, în calitate şi de ordonator principal de credite, să dispună achiziţionarea unor mărfuri de la societate comercială deţinută de acesta, fără a se respecta procedurile legale de achiziţie publică. De asemenea, procurorii anticorupţie susţin că în iunie 2009, "prevalându-se de influenţa şi autoritatea funcţiei deţinute", preşedintele CJ Argeş l-a instigat pe primarul unei comune din judeţ să nu aplice unei persoane o sancţiune contravenţională la Legea nr.50/1991, iar primarul în cauză a acceptat şi nu a mai aplicat amenda în cuantum de 10.000 de lei. Constantin Nicolescu, în vârstă de 65 de ani, se află la conducerea CJ Argeş din anul 2004, după ce între 2000 şi 2004 a fost senator de Argeş. Inginer şi doctor în economie, Nicolescu a intrat în politică în anul 1995, când s-a înscris în Partidul Democraţiei Sociale din România (PDSR). A fost prim-vicepreşedinte, apoi preşedinte executiv al PSD Argeş, iar din anul 2005 a devenit preşedinte al organizaţiei judeţene. La alegerile din 2008, Constantin Nicolescu a câştigat detaşat, cu peste 46% din voturi. Tot atunci, PSD a obţinut 18 din cele 34 de mandate de consilieri judeţeni.

Citește și: Percheziții la biroul preşedintelui CJ Argeş

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel