Președintele CJ Botoșani cere demisia medicilor care au ignorat-o 7 ore pe Alexandra. Doina Federovici: Cine nu înțelege să-și facă treaba, să plece!

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Doina Federovici, președintele CJ Botoșani, a făcut declarații cu privire la cazul Alexandrei, tânăra de 25 de ani care și-a pierdut viața, vineri, la maternitatea din Botoșani.

Președintele Consiliului Județean Botoșani a catalogat atitudinea medicilor, în acest caz, ca fiind inadmisibilă, lipsită de empatie și profesionalism și le-a solicitat demisiile. 

„Am luat măsurile necesare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor tragicei morți a Alexandrei. Mi-e greu să găsesc cuvintele potrivite pentru a-mi exprima revolta. Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare. Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra.

S-au demarat, începând cu ziua de vineri, mai multe anchete cu privire la acest caz, iar cei vinovați vor plăti. Am solicitat și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Rapoartele comisiilor administrative și de disciplină din cadrul Spitalului Județean, precum și cel al Direcției de Sănătate Publică Botoșani arata clar că în cazul Alexandrei au existat erori, motiv pentru care cer și solicit ferm demisia medicilor implicați în acest caz, medici care au arătat o totală lipsă de empatie față de o femeie aflată în suferință și carențe uriașe de profesionalism.

Este o perioadă foarte grea pentru botoșăneni și ar fi trebuit ca aceste cadre medicale să facă un gest minim de responsabilitate în fața unei asemenea tragedii. Aceste demisii trebuie să vină rapid și fără ezitare pentru că așa ceva să nu se mai întâmple. Cine are de făcut treabă, să o facă, iar cine nu-și face treaba, să răspundă! Cine nu înțelege să-și facă treaba, să plece!", a spus Doina Federovici. 

„Nu se mai poate continua așa!"

„Am cerut mereu și voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere.

Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. Nu mai există loc de întors! Solicit, pentru că am informații în acest sens, tuturor cadrelor medicale medii care au cunoștință de situații de neacceptat ce se petrec în unitățile sanitare, să iasă și să le spună, vor avea tot sprijinul nostru pentru a îndrepta aceste situații.

Nu se mai poate continua așa! Botoșănenii nu merită un astfel de tratament din partea unor medici a căror atitudine lasă extrem de mult de dorit. Cei implicați în tragicul caz al Alexandrei nu au avut nici măcar bunul simt să-și ceară scuze familiei, să vorbească cu aceasta și să le explice.”, a spus președintele CJ Botoșani, Doina Federovici. 

 

Alexandra era însărcinată cu al patrulea copil, în 14 săptămâni și se confrunta cu dureri mari de burtă și sângerări. Femeia a fost dusă cu ambulanța la spital, în jurul orei 22:51, iar la 23:05 era în maternitate și era investigată de medici. Personalul medical ar fi ajuns la concluzia că nu se impunea evacuarea sarcinii - în ciuda durerilor mari și a sângerării de care se plângea femeia. Acesteia i s-a administrat un calmant, dar se pare că nu a avut efect. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție.

Înainte de a-și da ultima suflare, Alexandra a transmis un mesaj mamei sale, iar textul a fost unul de-a dreptul sfâșietor: „Nu mai aer“, i-a scris Alexandra mamei sale. 

Ea a suferit o hemoragie masivă și a murit în ciuda eforturilor de resuscitare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel