Președintele Colegiului Medicilor din România, poziție fermă după declarațiile lui Călin Georgescu

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

În contextul dezinformării și teoriilor bazate pe conspirații și nu pe dovezi științifice, Cătălina Poiană, Președintele Colegiului Medicilor din România, face un apel la rațiune.

"Astăzi începe repartiția celor care au luat concursul de intrare în rezidențiat. O nouă generație de medici vă fi pregătită de alți medici cu pregătirea necesară pe diverse specialități medicale.

  • Pe teme de sănătate, despre sănătatea omului, consider că medicii - profesioniști care au pregătirea și cunoștințele în domeniu - sunt cei a căror recomandare este important să fie luată în seamă de populație, de societate în ansamblul său.
  • În calitate de medic, de profesor de medicină, de președinte al Colegiului Medicilor din România, doresc să subliniez importanța sintagmei "medicina bazată pe dovezi" și vă rog să îmi permiteți să explic de ce aceasta este esențială pentru sănătatea noastră.
  • Medicina bazată pe dovezi este fundamentul practicii medicale moderne. Ea se bazează pe cercetări științifice, studii clinice și dovezi solide pentru a oferi cele mai bune tratamente și proceduri pacienților noștri. Această abordare asigură că deciziile medicale sunt luate pe baza celor mai recente și relevante informații disponibile până la momentul prezentării acestora, având ca scop principal siguranța și sănătatea pacientului.
  • În era digitală, suntem expuși la o multitudine de informații și teorii legate de medicină, multe dintre ele neavând o bază științifică solidă sau fiind chiar dezinformări.
  • Este esențial să ne bazăm pe recomandarea medicului, cel ce este un profesionist care utilizează cunoștințele și dovezile medicale pentru a oferi cele mai bune recomandări și tratamente.
  • Vă încurajez să aveți încredere în medicii voștri și să le urmați recomandările ce au la bază principiile medicinei bazate pe dovezi. 
  • Este fundamental să promovăm un sistem de sănătate responsabil și eficient, să promovăm educația pentru sănătate, să promovăm vocea medicilor pe subiecte ce țin de medicină, să promovăm un sistem de sănătate unde deciziile sunt luate în beneficiul pacienților și bazate pe cele mai eficiente și actuale dovezi științifice medicale disponibile.


Ca exemplu, deoarece am citit în presă diverse păreri, în oncologie, tratamentul reprezintă speranța transpusă în ani de cercetare și în ani de pregătire a medicului oncolog, iar medicul este cel ce răspunde și are atribuții să facă recomandări pacienților, cum de altfel trebuie să se întâmple pe orice problemă ce ține de sănătate", scrie prof. dr. Cătălina Poiană pe Facebook.

***

Amintim că Biroul Electoral Central (BEC) a dat publicităţii marţi rezultatele finale la primul tur al alegerilor prezidenţiale, după centralizarea datelor de la cele 19.919 secţii de votare deschise în ţară şi străinătate.

Astfel, urmare a înregistrării la BEC a tuturor proceselor-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare, situaţia voturilor obţinute de candidaţi este următoarea:

Călin Georgescu (independent) - 2.120.401 voturi valabil exprimate, reprezentând 22,94%;

Elena Lasconi (USR) - 1.772.500 voturi valabil exprimate, reprezentând 19,18%;

Marcel Ciolacu (PSD) - 1.769.760 voturi valabil exprimate, reprezentând 19,15%;

George Simion (AUR) - 1.281.325 voturi valabil exprimate, reprezentând 13,86%;

Nicolae Ciucă (PNL) - 811.952 voturi valabil exprimate, reprezentând 8,79%;

Mircea Geoană (independent) - 583.898 voturi valabil exprimare, reprezentând 6,32%;

Hunor Kelemen (UDMR) - 416.353 voturi valabil exprimate, reprezentând 4,50%;

Cristian Diaconescu (independent) - 286.842 voturi valabil exprimate, reprezentând 3,10%;

Cristian Terheş (PNCR) - 95.782 voturi valabil exprimate, reprezentând 1,04%;

Ana Birchall (independent) - 42.853 voturi valabil exprimate, reprezentând 0,46%;

Ludovic Orban (Forţa Dreptei) - 20.089 voturi valabil exprimate, reprezentând 0,22%;

Sebastian Constantin Popescu (Partidul Noua Românie) - 14.683 voturi valabil exprimate, reprezentând 0,16%;

Alexandra Păcuraru (Partidul ADN) - 14.502 voturi valabil exprimate, reprezentând 0,16%;

Silviu Predoiu (PLAN) - 11.246 voturi valabil exprimate, reprezentând 0,12%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel