Meciul cu Spania ''va intra în istorie'', a spus selecţionerul Marocului înainte de optimile Cupei Mondiale

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Meciul cu Spania este unul "pentru istorie", a declarat luni selecţionerul Marocului, Walid Regragui, citat de AFP cu o zi înaintea duelului din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal 2022.

 

Întrebat dacă este cel mai important meci din istoria fotbalului marocan, Regragui a răspuns: "Sper că în viitor va fi unul mai important, va însemna că suntem în sferturi de finală... Le-am spus jucătorilor: cei din 1986 (când Marocul a fost singura dată până acum în optimile CM - n. r.) nu mai pot rejuca meciul, nu mai pot să ajungă în sferturi. Noi mai avem 24 de ore, o putem face. Treaba mea împreună cu staff-ul este să echilibrez emoţiile, să simtă că este un meci pentru istorie, dar să nu aibă prea multă presiune. Iată formula: fără complexe, fără regrete, şi
să joace fotbal."

"Sper că Spania nu va şti ce să facă cu mingea", a spus Walid Regragui, căruia "îi place" jocul de "posesie" al naţionalei iberice, "una din favoritele la victoria finală", dar speră "să reuşească surpriza" în întâlnirea de marţi.

"Spania este una dintre cele mai bune echipe din lume, ei ştiu ce propun şi au răbdare, cu o posesie care e neplăcută pentru adversar, dar uneori şi pentru public (...) Au în medie posesia mingii 70%, chiar dacă au întâlnit Germania sau Franţa. Vor avea posesia, trebuie să acceptăm asta. Am lăsat mingea Croaţiei (0-0) şi Belgiei (2-0). Dar Japonia a câştigat (2-1 cu Spania - n. r.) cu 17% posesie şi a câştigat cu 20% posesie împotriva Germaniei. Arabia Saudită a învins Argentina cu 20% posesie. În fotbalul modern, unii vor mingea, alţii nu, trebuie să ştii ce să faci cu ea. Sper că Spania nu va şti ce să facă cu mingea. În orice caz, avem încredere în noi."

Partida Maroc - Spania, din optimile de finală ale CM 2022, va avea loc marţi, pe Education City Stadium din Doha, de la 17:00, ora României, notează Agerpres.

Strică sistemul VAR meciurile de fotbal? "Arbitrii dădeau farmec sportului. Era un cult şi pentru arbitrii mari, nu doar pentru Messi şi Ronaldo"

Sistemul de video-arbitraj, folosit şi la Cupa Mondială din Qatar, a fost unul dintre subiectele de discuţie la Nod în papură. Sociologul Alfred Bulai şi jurnalistul Val Vâlcu au vorbit despre defectele tehnologiei, dar şi despre impactul acesteia asupra fotbalului. 

"Nu sunt de acord cu ce se întâmplă. Vezi chestia recentă cu VAR-ul, care a minţit evident. Dacă te-ai uitat la unul dintre meciurile de zilele trecute, Spania - Japonia, a fost o fază în care au făcut fotografie jurnaliştii, din păcate pentru VAR. E clar că a ieşit mingea, e evident, se vede linia întreagă. Iar VAR a zis că era în regulă. Avem 10 arbitri, dă-o încolo...", a punctat Alfred Bulai la Nod în Papură. 

"Nu e că a greşit VAR-ul sau nu. Dom'le, greşeala arbitrului făcea parte din joc. Dădea un farmec sportului. Ăsta era jocul, că a greşit arbitrul, că a furat meciul, etc. Să bagi atâta tehnologie... nu mai e joc, nu mai e sport, e fabrică. Vine unul, măsoară cu şublerul şi aia e...", a spus şi Val Vâlcu. 

"Mai mult decât atât, nu există ideea de competiţie. Poţi să faci totul tehnologie. Pui fire electrice pe toate liniile terenului, le pui şi la jucători în ciorapi, şi închipuie-ţi că cineva spune că fotbalistul a ratat pentru că a lovit prost mingea, iar un calculator spune că mingea o să zboare la 7 metri pe deasupra porţii. Ce sens are?", a continuat Bulai. 

"Tu mai ţii minte acel gol de la Campionatul Mondial, cu mâna lui Maradona, despre care s-a zis că e mâna lui Dumnezeu? A dat cu mâna, arbitrul nu a văzut că era henţ...", a intervenit Vâlcu. 

"Este exact cum ai zis, arbitrajul face parte din joc. Era un cult nu doar pentru Messi, sau Ronaldo, ci şi pentru arbitrii mari. Pentru că arbitrul mare era ăla care dădea exact henţ, şi după zeci de reluări îţi dădeai seama că a avut dreptate. Mă aştept ca nişte hackeri acum să le spună arbitrilor aiurea în cască. De ce am nevoie de atâta incompetenţă, 10 oameni? 5 oameni la VAR? E debilitate absolută. Ideea este că aduc tot felul de personaje care nu au competenţă, dau de lucru la tot felul de oameni, apropo de cheltuieli...", a mai spus Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel