Președintele Consiliului European, Charles Michel, nu participă la dezbaterea cu membrii Parlamentului European

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află care este motivul pentru care Charles Michel nu participă la dezbaterea cu membrii Parlamentului European.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, nu va participa la o dezbatere cu membrii Parlamentului European (PE) în cursul acestei săptămâni, în cadrul căreia ar fi trebuit să răspundă la întrebări dificile cu privire la decizia sa surprinzătoare de a candida la următoarele alegeri europene.

Michel nu va participa la confruntarea cu eurodeputații din cauza unei dureri lombare, a declarat un purtător de cuvânt al președintelui Consiliului European pentru POLITICO.

”La indicațiile medicului, președintele trebuie să-și limiteze mișcările”, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că, în schimb, va vorbi în fața Parlamentului ”la începutul lunii februarie”.

Charles Michel a anunțat că va candida pentru un loc în Parlamentul European

Michel a stârnit furia generală a oficialilor UE, a diplomaților europeni și a Parlamentului săptămâna trecută cu un anunț brusc că va candida în iunie pentru un loc în Parlamentul European, pe care are șanse mari să îl obțină.

Dacă va fi ales, Michel va trebui să se retragă din funcția sa actuală la mijlocul lunii iulie, cu câteva luni înainte de încheierea mandatului său de președinte al Consiliului, în noiembrie.

Mișcarea fostului prim-ministru belgian a fost percepută ca un semnal că acesta acordă mai multă importanță viitorului său politic decât rolului său actual.

Cursă pentru alocarea următoarelor funcții de conducere ale UE

De asemenea, a amenințat să declanșeze o cursă frenetică pentru alocarea următoarelor funcții de conducere ale UE mai devreme decât era prevăzut, deoarece decizia lui Michel deschide ușa pentru ca euroscepticul prim-ministru ungar Viktor Orbán, a cărui țară va prelua președinția rotativă a UE în iulie, să îl înlocuiască temporar și să prezideze reuniunile liderilor europeni.

Michel urma să participe miercuri la reuniunea plenară de la Strasbourg, împreună cu președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, pentru a explica relațiile UE cu Orbán pe teme legate de statul de drept. În decembrie anul trecut, Bruxelles-ul a deblocat 10,2 miliarde de euro din fondurile UE înghețate destinate Ungariei, provocând reacții violente din partea Parlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel