Președintele Ecuadorului a declarat "stare de război" împotriva bandelor de droguri

După ce mai mulți bărbați înarmați au invadat o emisiune televizată în direct, președintele Daniel Noboa a declarat "stare de război" împotriva bandelor de traficanți de droguri.

 

Locuitorii din capitala țării, Quito, și din orașul portuar Guayaquil au comparat atmosfera cu cea a unei pandemii, cu multe întreprinderi și școli închise.

"Este oribil, străzile sunt foarte goale. Este un mediu foarte rece, ca și cum ar exista un nou COVID", a declarat Rodolfo Tuaz, un agent de securitate în vârstă de 40 de ani. 

Acest lucru vine după ce imaginile difuzate marți în direct la televizor au arătat persoane purtând cagule - unele dintre ele fluturând arme - în interiorul postului de televiziune ecuadorian TC Television din Guayaquil.

Presupușii membri ai bandei au fost auziți spunând personalului TC să se întindă pe podea. De asemenea, aceștia au afirmat că au "bombe", în timp ce pe fundal se auzeau strigăte și zgomote asemănătoare cu focuri de armă.

"Suntem în stare de război și nu putem ceda"

Guvernul a declarat că aproape 330 de persoane, inclusiv 13 persoane aflate în legătură cu raidul transmis în direct, au fost arestate pentru presupuse acte de terorism.

Într-o declarație actualizată, președintele Noboa a spus: "Suntem în stare de război și nu putem ceda. Am luat măsuri care ar fi trebuit să fie luate cu mult timp în urmă și pe care guvernele anterioare nu le-au luat."

"Trăim practic într-o stare de război împotriva terorismului, nu sunt grupuri criminale organizate, ci teroriști finanțați uneori de narcotrafic, uneori de trafic de persoane, trafic de organe, trafic de arme", a spus președintele.

El a numit 22 de bande ca fiind organizații teroriste, ceea ce le transformă în ținte militare oficiale.

Președintele a avertizat că judecătorii, procurorii și funcționarii care au colaborat cu bandele vor fi considerați ca făcând parte dintr-o rețea teroristă.

Tulburările au fost declanșate după ce liderul uneia dintre cele mai puternice bande de traficanți de droguri din Ecuador - Los Choneros - a dispărut din închisoare, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel