Președintele Israelului își dorește ocuparea Fâșiei Gaza: „Nu putem lăsa un vid”

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele israelian Isaac Herzog a declarat că Israelul nu poate lăsa un vid în Fâșia Gaza și va trebui să mențină o forță puternică acolo, pentru a împiedica reemergența Hamas în zonă, scrie Reuters.

"Dacă ne retragem, atunci cine va prelua controlul? Nu putem lăsa un vid. Trebuie să ne gândim la mecanismul care va fi; sunt multe idei lansate în aer", a spus Herzog într-un interviu acordat FT.

"Dar nimeni nu va dori să transforme din nou acest loc, Gaza, într-o bază teroristă", a adăugat el.

Declarația vine după ce, marți, un membru al guvernului condus de Netanyahu îi invita pe palestinienii din Gaza să plece în alte țări

Un oficial de rang înalt din guvernul condus de Benjamin Netanyahu, a declarat, marți, că Israelul nu va tolera o entitate independentă în Gaza și că ar fi mai favorabil ca locuitorii palestinieni de acolo să își caute refugiu în alte țări, conform informațiilor transmise de Reuters.

Bezalel Smotrich, ministrul de finanțe care conduce unul dintre partidele naționaliste religioase din coaliția lui Netanyahu, a afirmat că sprijină propunerea formulată de doi membri ai parlamentului israelian, care au publicat într-un editorial în Wall Street Journal că țările occidentale ar trebui să primească familiile din Gaza care doresc să părăsească regiunea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel